Tahsisat sistemi nedir?

İçindekiler:

  1. Tahsisat sistemi nedir?
  2. Tahsisat nedir kısaca?
  3. Ödenek nedir TDK?
  4. Tahsisat ı mesture nedir?
  5. Tahsihat ne demek?
  6. Belagat ilimleri nelerdir?
  7. Belagat ne demek cümle?
  8. Ödenek sağlamak ne demek?
  9. Ödenek nedir ne demek?
  10. Kılıç hakkı nedir kısa?
  11. Tashihat parafı ne demek?
  12. Tashihat düzeltme ne demek?
  13. Belagat ilmi neyi inceler?

Tahsisat sistemi nedir?

Buna göre Tahsisat: Tasarruf finansman sözleşmesi uyarınca, tahsisata hak kazanılmasına ilişkin koşulların yerine gelmesi şartı ile müşterinin tasarruf birikimlerinin ve sözleşme kapsamında taahhüt edilen finansman tutarının müşterinin, mirasçısının veya vekilinin konut, çatılı iş yeri veya taşıt edinmesi amacıyla ...

Tahsisat nedir kısaca?

2. Bir kimse, kurul veya dâire adına maaş, masraf veya yardım için ayrılmış para, ödenek.

Ödenek nedir TDK?

Ödenek nedir TDK? ödenek, -ği Parlamento üyelerine, görevleri sebebiyle verilen, yolluk dışında kalan para. 3. huk. Devlet harcamalarının yapılabilmesi için her yılın bütçesiyle yürütme organına verilen harcama izni.

Tahsisat ı mesture nedir?

2. Bir kimse, kurul veya dâire adına maaş, masraf veya yardım için ayrılmış para, ödenek. ѻ Tahsîsat kabîlinden vakıf: Devlete âit bir yerin, sâhipliği beytülmâlde kalmak üzere gelirinin pâdişah tarafından bir hizmete tahsîsi. Tahsîsât-ı mestûre: Örtülü ödenek.

Tahsihat ne demek?

Kelime anlamı "düzeltme, düzelti" olan tashih, tapuda "cins tashihi" şeklinde kullanılmakta olup, kayıtlı bir gayrimenkulün niteliğinin değiştirilmesi anlamına gelir.

Belagat ilimleri nelerdir?

Rummânî'ye göre ise belagat, anlamı uygun ve güzel ifadelerle zihinlere ulaştırmaya denir. Belagat bir ilim olarak üç farklı kısıma ayrılır: Beyan, meanî ve bedidir. Belagat için en öncelikli şart, fesahattir. Fesahat ilgisini daha çok lafzın yani tek ya da ibare halinde özellikleri ile yöneltir.

Belagat ne demek cümle?

İyi konuşma, sözle inandırma yeteneği: “Gülünç olduğu kadar hazin bir belagati varmış.” -H. F. Ozansoy. 2.

Ödenek sağlamak ne demek?

Bir iş için ayrılan belli para, tahsisat. Devlet harcamalarının yapılabilmesi için, her yılın bütçesiyle yürütme organına verilen harcama izni.

Ödenek nedir ne demek?

Ödenek Nedir ? – Kamu İdarelerinin faaliyetleri ile ilgili olarak TBMM den kendilerine verilen bütçe kullanma yetkisinin kalemler bazında üst sınırlarını ifade eder – Meclisce verilmiş harcama yapma hakkının ve yetkisinin üst sınırı – Ödenek nakit demek değildir. – Nakitsiz ödeneködenek” değildir.

Kılıç hakkı nedir kısa?

Kılıç hakkı kısaca savaş yoluyla kazanılan ganimetlere verilen addır. Fatih Sultan Mehmed'in 1453'te savaşarak İstanbul'u almasıyla Ayasofya kılıç hakkı olarak kazanılmıştır. Wikipedia'ya göre “Kılıç Hakkı” kavramı; “Tımar sahipleri yıllık gelirlerinin ilk 3 bin akçesini kendi geçimleri için ayırırlardı.

Tashihat parafı ne demek?

tashih. Düzeltme, düzelti. Düzeltim, düzeltmek. Daha iyi ve daha doğru hale getirmek.

Tashihat düzeltme ne demek?

Kelime anlamı "düzeltme, düzelti" olan tashih, tapuda "cins tashihi" şeklinde kullanılmakta olup, kayıtlı bir gayrimenkulün niteliğinin değiştirilmesi anlamına gelir. Cins tashihinde niteliği değiştirilen taşınmaz, tapu kütüğüne güncel hali ile kaydedilir.

Belagat ilmi neyi inceler?

İlim olarak ise düzgün ve yerinde söz söyleme usul ve kaidelerini inceleyen belâgat, meânî, beyân ve bedî' olmak üzere üç fenne ayrılır. Belâgat Arap dili ve edebiyatıyla ilgili ilimler içinde bağımsızlığına en geç kavuşanıdır. ... Ancak bu tarihî süreçten sonra belâgat bağımsız bir ilim olabilmiştir.