Oda nikahı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Oda nikahı nasıl yapılır?
  2. Evlilik harcı nereye yatırılır?
  3. Yıldırım nikahı kaç günde kıyılır 2021?
  4. Oda nikahı ne demek?
  5. Nikah yapmak için neler gerekiyor?

Oda nikahı nasıl yapılır?

Nikah için davetli ya da özel bir tören istemeyen çiftler için belediyelerin “oda nikahı” uygulaması bulunuyor. Hafta içi mesai saatleri içinde, belediyenin nikah salonlarında gerçekleşecek ve sadece evlenecek çift ile nikah şahitlerinin katılımının yeterli olduğu törensiz nikah programına oda nikahı adı veriliyor.

Evlilik harcı nereye yatırılır?

Evlendirme memurluğunun bağlı bulunduğu belediyenin gelir müdürlüğü veznesine harç yatırılır. Çiftlerden birinin ikametgahının geçerli olduğu belediyeye ilk başvuru yapılmak zorundadır.

Yıldırım nikahı kaç günde kıyılır 2021?

Yıldırım nikah ve diğer nikah işlemleri ve başvuruları aynıdır. Evraklar tamamlanırsa 2-3 gün içinde düğün yapılabilir. Programlı olursanız ertesi gün evlenmeniz mümkündür.

Oda nikahı ne demek?

Hafta içi mesai saatleri içerisinde belediyelerin nikah salonlarında yapılan törensiz nikah programına oda nikahı adı veriliyor. Oda nikahında gelin, damat ve nikah memurunun yanı sıra iki şahit bulunması gerekiyor.

Nikah yapmak için neler gerekiyor?

4- Evlenebilmek için sağlanması gerekli belgeler nelerdir? Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi: Fotoğraflı nüfus cüzdanı gösterilmesi şarttır. Fotoğraflı Nüfus cüzdan fotokopisi evlendirme memurluğuna verilir. Evlenme Beyannamesi: Evrak belediye evlendirme birimince dört örnek olarak bilgisayar ortamında hazırlanır.