Yeni doğan oto koltuğu nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan oto koltuğu nasıl olmalı?
  2. 9-18 kg oto koltuğu kaç yaşına kadar kullanılır?
  3. Özel araçlarda çocuklar neden çocuk koltuğuna oturmalıdır?
  4. Çocuk oto koltuğu nasıl olmalı?
  5. Çocuk oto koltuğu alırken nelere dikkat edilmeli?
  6. Kaç yaşına kadar bebek koltuğu zorunlu?
  7. Arabada önde oturma yaşı kaç?

Yeni doğan oto koltuğu nasıl olmalı?

Bebekler ortalama olarak 9 kiloya ulaşıncaya kadar yüzü arka koltuğa dönük bir biçimde seyahat etmelidir. Bebeğinizin kemikleri henüz yeterince gelişmiş olmadığından koltuğa yatar pozisyonda yerleştirilmelidir. Bu nedenle mutlaka yatar pozisyona alınabilen ve mümkünse çift yönlü oto koltuklarını tercih edebilirsiniz.

9-18 kg oto koltuğu kaç yaşına kadar kullanılır?

9-18 kilo arasındaki küçük çocuklar için: Yaş olarak yaklaşık 9 aylıktan 4 yaşına kadar küçük çocuklar için kullanılabilir. Bu yaşlardaki çocuklar oturabilir, ama güvenli oturma yüzeyine ihtiyaç duyar, bu nedenle bu koltuklara çocuk güvenlik koltuğu denir.

Özel araçlarda çocuklar neden çocuk koltuğuna oturmalıdır?

Çocuklu aileler için otomobil ile seyahatlerde zorunlu olan çocuk koltuğu, olası kazalarda hayat kurtarıyor. ... Eğer bunu yapmazsak herhangi bir çarpışma durumunda çocuk çok ciddi yaralanmalara maruz kalabilir. Ölümlere kadar giden sonuçlar olabilir. Emniyet kemerleri yetişkinler için tasarlanmıştır.

Çocuk oto koltuğu nasıl olmalı?

Ürünün, 5 nokta emniyet kemer sistemine sahip olmasına dikkat edin. Koltuğun iç kısmının köpükle kaplı olması da çocuğunuzun darbelere karşı çok daha korunaklı kalmasını sağlar. İlave baş desteği ve her iki yanda darbe emici bariyerleri olan modelleri tercih edin.

Çocuk oto koltuğu alırken nelere dikkat edilmeli?

Bebek Araba Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Bebek koltuklarının, Avrupa standartlarındaki çarpışma testlerinden geçmiş olması en önemli kriterdir. ...
  • Ürünlerin, nefes alan bir kumaşla kaplandığından emin olun. ...
  • Modeller, beş noktadan çıkan emniyet kemerine sahip olmalı.
Daha fazla öğe...

Kaç yaşına kadar bebek koltuğu zorunlu?

Kanunlarımıza göre 12 yaşına kadar olan çocukların oto koltuğuna bağlı olması zaten bir zorunluluk. Ayrıca 12 yaşından sonra artık çocuk yetişkin olacağı için kendisi emniyet kemeri kullanacağından dolayı bebek oto koltuğu kullanılmamaktadır.

Arabada önde oturma yaşı kaç?

Trafikte sürücülerin uyması gereken önemli kurallardan biri olan ön koltuk kullanmak için gerekli olan bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterlerin başında ise yaş gelmektedir. Ön koltukta yolculuk yapan çocukların yaş sınırı Trafik Kanunu'na göre 10 yaş olmaktadır.