Çoban Çökerten otu nasıl bir şeydir?

İçindekiler:

  1. Çoban Çökerten otu nasıl bir şeydir?
  2. Demir dikeni nasıl kullanılır faydaları?
  3. Çoban çökerten otu nerede bulunur?
  4. Demir dikeni aktarlarda bulunur mu?

Çoban Çökerten otu nasıl bir şeydir?

Çoban çökerten otu, sert iğneli bir bitkidir. Botanikte geçen adı Tribulus terrestis olarak ifade edilir. Bulunduğu familya, yaban kimyonu familyasıdır. Doğada kendiliğinden yetişme imkanı bulan, toprağa yatay şekilde yerleşen ve büyüyen bir ot türüdür.

Demir dikeni nasıl kullanılır faydaları?

Bu bölgede daha çok yetişen demir dikeninin diğer bir adı da tribulus terrestris otudur. Demir dikeninden yararlanmak için bitkiyi kurutmanız yeterlidir. Faydaları arasında en bilineni ise göğüs bölgesindeki semptomları azaltması ve erkeklerde cinsel isteksizliğin giderilmesi olarak bilinir.

Çoban çökerten otu nerede bulunur?

Asya, Avrupa ve Amerika'da yetişmektedir. Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunur. Toprağa yatık olarak büyüyen, yaprakları merdiven gibi yeşil parçalı, taç yapraklı tek yıllık otsu bir bitkidir. Çarık dikeni, Demir dikeni, Deve çökerten, Turnagagası, Çobaniğnesi isimleriyle de bilinir.

Demir dikeni aktarlarda bulunur mu?

Bununla birlikte son zamanların sık kullanılan besin takviyesi haline gelmiştir. Demir dikeninin günümüzde birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bunlar hap, saşe formunda veya sıvı şurup şeklinde eczane veya bitkisel ürün satışı yapan aktarlarda bulunur.