Tüketici kredisi kimlere verilir?

İçindekiler:

  1. Tüketici kredisi kimlere verilir?
  2. Tüketici kredisi kullandırım ne demek?
  3. Tüketici kredisi neleri kapsar?
  4. Tüketici kredisi bireysel kredi midir?
  5. Tüketici kredi türleri nelerdir?
  6. Tüketici kredisi vadesi kaç ay?

Tüketici kredisi kimlere verilir?

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından verilen 36 ay vadeli ve 6 ay geri ödemesiz Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuru şartları açıklandı. İhtiyaç kredisinden aylık hane halkı geliri 5 bin lira ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensupları ve diğer bireyler yararlanacak.

Tüketici kredisi kullandırım ne demek?

Tüketici kredileri; Bireylerin satın almak istedikleri veya ihtiyaç duydukları mal ve hizmetlere hemen sahip olmalarını sağlar. Bireyler böylece gelecekte elde edecekleri geliri önceden kullanma imkanına kavuşmuş olur ve beklenmedik fiyat artışlarından ve enflasyon etkisinden bütçeleri korumuş olurlar.

Tüketici kredisi neleri kapsar?

I- TKHK m.10 tüketici kredisini, tüketicilerin bir mal veya hizmet edinmek amacıyla kredi verenden nakit olarak aldıkları kredi olarak tanımlamaktadır. ... Demek ki, taraflarından birinin tüketici olduğu her türlü kredi verme işlemi kural olarak TKHK kapsamına girecektir.

Tüketici kredisi bireysel kredi midir?

İhtiyaç kredisi, gerçek veya tüzel kişilerin harcamaları (beyaz eşya, dayanıklı tüketim malları, ev donanımı ve yenileme, tatil, giyim eşyası, düğün, nişan, okul giderleri vb.) için gerekli finansmanının sağlanması için bireylere nakden verilen bireysel kredi türüdür (Bakkal ve Aysan, 2011: 32).

Tüketici kredi türleri nelerdir?

Bireysel Kredi Türleri Nelerdir?
  • İhtiyaç kredisi.
  • Taşıt kredisi.
  • İpotekli ihtiyaç kredisi.
  • Konut kredisi olmak üzere 4 ana başlığa ayrılmıştır.

Tüketici kredisi vadesi kaç ay?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) yapılan açıklamada, 04.09.2020 tarihli kurul kararı ile 36 ay olarak belirlenen tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının kredi tutarı elli bin liranın üzerinde olan krediler için 36 aydan 24 aya indirilmesine karar verildiği belirtildi.