Evde doğal yüz maskesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde doğal yüz maskesi nasıl yapılır?
  2. Kuru cilt için evde ne yapılabilir?
  3. Kagit maske ne ise yarar?
  4. Kuru cilde ne yapabilirim?
  5. Kağıt maske ne zaman kullanılmalı?
  6. Yüz Nemlendirici Evde nasıl yapılır?
  7. Nem Bombası maskesi nasıl yapılır?

Evde doğal yüz maskesi nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Küçük bir kaseye bir yemek kaşığı süzme yoğurt alın. İnce bir tabaka şeklinde yüzünüze sürün. 20 dakika boyunca bekletin ve ardından soğuk suyla yıkayın. Alternatif olarak: 1 yemek kaşığı süzme yoğurtun içine taze sıktığınız portakal suyunu ekleyin ve 5 dakika boyunca yüzünüzde bekletin.

Kuru cilt için evde ne yapılabilir?

1 çay kaşığı süt tozu, 1 çay kaşığı aleo vera jeli, 2 tatlı kaşığı bal ve birkaç damla papatya yağı karıştırılır. Karışım yüze sürüldükten sonra 15 dakika boyunca beklenir ve bol su ile durulanarak kuru cilt için maske tamamlanmış olur.

Kagit maske ne ise yarar?

Gelelim kağıt maskelerin ne işe yaradığına. Aslında iki temel işlevi var. Cildinin yararlı içeriklerle ve bol bol nemle buluşmasını sağlıyor. Ancak bunu yaparken aynı zamanda da bir çeşit bariyer oluşturuyor ki bu da nem ve yararlı maske içeriğinin cilde çok daha iyi işlemesini sağlıyor.

Kuru cilde ne yapabilirim?

Cildi tahriş etmeden temizleyen ve yoğun nem veren krem temizleyiciler kullanmaya özen gösterin. Ardından, cildin üstünde bir tabaka oluşturarak, kurumasını önleyen bir nemlendirici seçin. Bu arada, eğer içeriğinde retinol bulunan bir anti-aging ürün kullanıyorsanız, kuruluk probleminin artacağını belirtelim.

Kağıt maske ne zaman kullanılmalı?

Birçok kişi kağıt maskeleri günlük ya da haftalık kullanıyor olsa da ekstra bakım için haftada üç kez ya da günde bir kez kullanmanızı öneriyoruz.

Yüz Nemlendirici Evde nasıl yapılır?

Yapılışı: Balmumu, Hindistan cevizi yağı ve gül suyunu, benmari usulü eritin. Ocaktan aldığınızda içine E vitaminini, gül yağını ve kayısı çekirdeği yağını ekleyip karıştırın. Uygun bir kaba koyup soğumaya bırakın. Katılaştığında kreminiz kullanıma hazırdır.

Nem Bombası maskesi nasıl yapılır?

Havuç+Avokado+Bal+Zeytinyağı+Yumurta Havucu yumuşayana kadar pişirin. Havuç ve avokadoyu iyice ezip içine bal, zeytinyağı ve yumurta sarısını koyup karıştırın. Temiz cildinize karışımı sürün. 15 dakika bekletin ve maskeyi yıkayın.