SSK prim borcumu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. SSK prim borcumu nasıl öğrenebilirim?
  2. SSK prim borcu nasıl ödenir?
  3. SGK prim borcu ne kadar?
  4. Genel sağlık sigortası borcu nereye ödenir?
  5. Genel sağlık sigortası borç nasıl öğrenilir?
  6. SGK primleri ne kadar 2021?

SSK prim borcumu nasıl öğrenebilirim?

SGK PRİM BORCU SORGULAMA e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra “Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” bağlantısına tıklayınız. Adınıza ait bir SGK prim borcu varsa ekranda görünecektir. Toplam prim gününüzü görmek için de e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz.

SSK prim borcu nasıl ödenir?

GSS ödemeleri bankalarda, PTT şubelerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden ödenmektedir. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla beraber yürürlüğe girecek olan GSS borçları siliniyor. Birikmiş GSS borcu olanlar, 31 Aralık tarihine kadar sadece anaparayı ödeyerek yükümlülüğünü yerine getirmiş olacak.

SGK prim borcu ne kadar?

Yapılandırmadan önce uygulaması devam eden 7256 sayılı Kanun kapsamında, 2 milyon 2 başvuru alındı. Toplamda 101 milyar 7 milyon lira borç yapılandırıldı. 1 Haziran 2021 tarihi itibarıyla 14 milyar 100 milyon lira tahsilat gerçekleştirildi.

Genel sağlık sigortası borcu nereye ödenir?

Ödeme için başvuru şartı aranmıyor. SGK ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebiliyor. Prim borcunun internet bankacılığı kanalıyla veya kredi kartıyla ödenmesi mümkün olduğu gibi, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olarak eve en yakın banka şubelerine giderek de ödenebilecek.

Genel sağlık sigortası borç nasıl öğrenilir?

– E Devlet uygulamasından öncelikle, şifrenizle giriş yapmalısınız. – Arama bölümüne 'GSS' yazınız. – Karşınıza çıkan 'Sosyal Güvenlik Kurumu/Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama' sekmesine tıklayınız. – Sonuç olarak borcunuzun olup olmadığı açılan ekranda karşınıza çıkacaktır.

SGK primleri ne kadar 2021?

İşverenlerin aylık ödediği SGK primi, işçinin brüt maaşı üzerinden hesaplanmaktadır. Sigorta priminin aylık alt sınırı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır. 2021 yılı için SGK priminin tabanı Türk Lirasıdır. Tavan ücret ise asgari ücretin 7,5 katıdır ve bu da Türk Lirasına denk gelmektedir.