Kalp hastalıkları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kalp hastalıkları nelerdir?
  2. Kronik kalp hastalıkları nelerdir?
  3. Kronik kalp hastası ne demek?
  4. Kronik kalp ve damar hastalıkları nelerdir?
  5. Kronik kalp damar hastalıkları nelerdir?
  6. Kardiyovaskuler hastalik riski ne demek?

Kalp hastalıkları nelerdir?

Kalp hastalığı, kalpte meydana gelen ve kalbi etkileyen herhangi bir bozukluğu kapsayan bir terimdir. Kalp hastalığı başlığı altında koroner arter hastalığı gibi kan damar hastalıkları, kalp ritmi problemleri (aritmiler) ve bu hastalıkların yanında doğuştan gelen kalp kusurları yer alır.

Kronik kalp hastalıkları nelerdir?

Mustafa Kemal Erol, yaptığı yazılı açıklamada, kronik kalp damar rahatsızlıklarının, koroner kalp hastalıkları, beyin-damar hastalıkları, hipertansiyon, periferik arter hastalığı, kalp yetersizliği, romatizmal kalp hastalıkları, doğuştan kalp hastalıkları ve kalp kası hastalıklarından oluştuğunu belirtti.

Kronik kalp hastası ne demek?

Kalp ve Damar Hastalıkları Kan dolaşımında bulunan yağ yapıda moleküllerin damarların çeperinde birikmesiyle sinsice ilerleyen ve belirti verdiğinde genellikle ilerlemiş olan kronik hastalıklardır.

Kronik kalp ve damar hastalıkları nelerdir?

En sık rastlanan kalp damar hastalıkları neler?
  • Koroner arter hastalıkları
  • Kalp kapağı hastalıkları
  • Aort anevrizması

Kronik kalp damar hastalıkları nelerdir?

Kalp rahatsızlıkları yaşamı tehdit eden hastalıklar listesinde ilk sırada. En sık görülenleri ise koroner arter rahatsızlıkları, mitral ve aort kapak sorunları, aort genişlemesi ve kalp delikleri.
  • KORONER ARTER HASTALIKLARI. ...
  • MİTRAL KAPAK HASTALIKLARI. ...
  • AORT KAPAK HASTALIKLARI. ...
  • AORT ANEVRİZMALARI.
Daha fazla öğe...

Kardiyovaskuler hastalik riski ne demek?

Kardiyovasküler Hastalık (kalp damar hastalığı; KVH), kalbinizi ve vücudunuzun kan damar sistemini olumsuz etkileyen hastalıkları kapsar. Yani hastalığın adındaki kardiyo kalp, vasküler de kan damarları ifade etmektedir. Kardiyovasküler Hastalıklarının büyük çoğunluğu kronik rahatsızlıkları yansıtır.