Sırt ağrısı nerelere vurur?

İçindekiler:

  1. Sırt ağrısı nerelere vurur?
  2. Kulunç ağrısı nerelere vurur?
  3. Sırta kulunç ağrısı nasıl geçer?
  4. Sırtın tam ortası neden ağrır?

Sırt ağrısı nerelere vurur?

Sırt ağrısı, baş bölgesinin altından bel bölgesine kadar sırtımızda bulunan omurganın her iki tarafında bulunan kasların gerilmesi sonucu meydana gelen bir ağrı türüdür. Çoğunlukla stres kaynaklı olan bu rahatsızlık, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçme eğilimindedir.

Kulunç ağrısı nerelere vurur?

Genellikle kol, bacak ve gövdede sebebi tam açıklanamayan bu ağrılı durum, sıklıkla boyun ve sırt bölgesinde oluşur. Kuluncun ağrı dışında hiçbir tehlikesi ve zararı yoktur, basit yöntemlerle giderilebilir. Sırtta, boyunda, omuzda ve diğer yerlerdeki kulunç ağrısının en önemli özelliği bir tetik noktasının olmasıdır.

Sırta kulunç ağrısı nasıl geçer?

Bazı durumlarda bu sert masajlar hastaya zarar verme potansiyeline sahiptir. O nedenle dikkatli olunmalıdır. Ayrıca kulunç kasılmalarının geçmesi için gevşeme hareketleri, sıcak kompres ve masaj da yapılabilir. Fizik tedavi ve kuru iğne tedavisi ile kulunç ağrısı da giderilebilir.

Sırtın tam ortası neden ağrır?

Sırt ağrısının nedenleri skolyoz ve kifoz gibi omurga eğrilikleri, kalp rahatsızlıkları, tüberküloz, mide, yemek borusu, safra kesesi ve pankreas bezinin hastalıkları veya tümörleri olabilir. Ayrıca omurga tümörleri de sırt ağrısı nedenlerindendir.