Emekli maaşı hesabı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Emekli maaşı hesabı nasıl yapılır?
  2. Emeklilik Hesaplama kaç gün?
  3. Emekli maaşım ne zaman bağlanır?
  4. Emekli maaşı nasıl artırılır?
  5. Askerlik borçlanması emekli maaşını ne kadar artırır?

Emekli maaşı hesabı nasıl yapılır?

Aylık bağlanma oranı; Aylık bağlanma oranı hesaplamasında ise oran ` kabul edilmektedir. Bu değerlere göre 2000 yılından önce 4A SGK girişi olan bir kişinin maaşının hesaplanması için kullanılan formül; Gösterge rakamı X Aylık bağlama oranı X Katsayı = 4A emekli maaşı şeklindedir.

Emeklilik Hesaplama kaç gün?

01.05.2008 tarihinden itibaren aktif iş yaşamına atılan erkekler, 5400. gün sonrasında yaşları yeterli olduğu takdirde emekli olmaya hak kazanır. 01.05.2008 yılı ve sonrası iş hayatına atılan kadınlar, 58 yaş ve 7200 gün şartı ile emekli olabilirler.

Emekli maaşım ne zaman bağlanır?

gereğince haklarında yaĢ haddi hükümleri uygulanacak olanlar (65 yaĢ ve diğer özel yaĢ hadlerini dolduranlar) 15 yıl hizmetleri var ise aylık bağlanır. 61 yaĢını dolduran iĢtirakçiler 15 yıl hizmetleri de var ise aylık bağlanır.

Emekli maaşı nasıl artırılır?

Sosyal Güvenlik Kurumuna Yatırılan Prime Esas Aylık Kazancınız asgari ücretin 2 katına kadarsa emekli aylığınıza katkı sağlamaz tam tersi çalıştıkça her ay 3 Lira düşer. Emekli aylığınız brüt asgari ücretin 3 katı üzerinden yatıyorsa çalıştıkça ileri de alacağınız emekli aylığı artar.

Askerlik borçlanması emekli maaşını ne kadar artırır?

Her bir dönemin kısmi aylığının toplam emekli aylığı içindeki payı, söz konusu dönemdeki prim gün sayısının toplam prim gün sayısına oranı kadar oluyor. Bu bağlamda, 2000 öncesi kısmi aylığınızın emekli aylığınız içindeki payı yüzde 2. 240 gün askerlik borçlanması yaptığınızda bu oran ancak yüzde 5'e yükselir.