Koltuk altında sivilce çıkması nedir?

İçindekiler:

  1. Koltuk altında sivilce çıkması nedir?
  2. Koltuk altı bezesi neden şişer?
  3. Koltuk altında çıkan iltihaplı çıbana halk arasında ne ad verilmektedir?
  4. Koltuk altı bezesi için hangi doktora gidilir?
  5. Çıbana Batikon sürülür mü?
  6. Koltuk altında apse neden olur?

Koltuk altında sivilce çıkması nedir?

Özetle. Koltuk altı sivilceleri yaygın bir durumdur. Koltuk altı birçok ter bezi ve saç folikülü içerir ve genellikle sürtünme, nem ve çeşitli topikal ürünlerle kullanımı sonucu olur, bu da hepsi sivilce veya kızarıklara neden olabilir. Koltuk altlarının tıraş edilmesi de sivilcelere neden olabilir.

Koltuk altı bezesi neden şişer?

Koltuk altında oluşan bezelerin en yaygın sebebi furonküloz yani iltihaplanan kıl köküdür. Batık kıl nedeniyle oluşan furonkülozda ter kökten çıkamadığı için bakteri oluşumuna yol açar. Ter bezleri iltihaplanır ve koltuk altında irili ufaklı şişlikler oluşur.

Koltuk altında çıkan iltihaplı çıbana halk arasında ne ad verilmektedir?

Didem Didar Balcı “Hidradenit hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi. Hidradenit (HS); toplumda yaklaşık her 100 kişiden birinde görülen ve halk arasında köpek memesi hastalığı olarak bilinen, ter bezlerinin bulunduğu yerlerde ağrılı ve iltihaplı apselerle ortaya çıkan kronik bir deri hastalığıdır.

Koltuk altı bezesi için hangi doktora gidilir?

Eğer yavaş yavaş büyüyen bezeler varsa, ağrısız ve kalıcı hale gelmişse derhal meme konusunda uzmanlaşmış bir genel cerrahi doktoruna gidilmelidir.

Çıbana Batikon sürülür mü?

Çıban asla elle patlatılmamalıdır. Bakteri, öldürücü kremler ve batikonla temizlenmelidir.

Koltuk altında apse neden olur?

Koltuk altı ter bezi iltihabı kıl köklerinin iltihap yapmasıyla gelişmeye başlar. Burada bir tıkanma söz konusu olur ve bu tıkanmanın nedeni net olarak bilinmemektedir. Hormonal değişikliklerin, genetik faktörlerin, bağışıklık sistemindeki düşüşlerin, aşırı kilonun ve sigaranın sebep olabildiği iddia edilmektedir.