Espri kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Espri kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?
  2. Espri TDK ne demek?
  3. TDK espri mi espiri mi?
  4. Nükte kalmak ne demek?
  5. Hayal düşünce nedir?
  6. Mizahi ifade ne demek?
  7. Içte ukte kalmak ne demek?

Espri kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

ESPRİ NE DEMEK? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı "İnce söz, nükte" olan espri, Fransızca kökenlidir.

Espri TDK ne demek?

Bazı örneklerde görülen "espiri" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "espri"dir. TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı "İnce söz, nükte" olan espri, Fransızca kökenlidir.

TDK espri mi espiri mi?

İşte espri nasıl yazılır sorusunun cevabı ve kelimenin cümle içerisinde kullanımı! ESPRİ NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre espri olarak yazılmaktadır. Günümüzde bu kelime 'espiri' olarak yanlış yazılabilmektedir.

Nükte kalmak ne demek?

- Şakalı bir söz, - Espri, Bu anlamları üzerinden cümle içerisinde kullanılabilir ya da tek başına da herhangi bir konu üzerine değerlendirilebilir. Zekice yapılmış bir şaka ya da bir espri olarak da nükte kelimesinin değerlendirmek mümkün.

Hayal düşünce nedir?

Hayal gücü, imajinasyon veya imgelem zihinsel görüntüler oluşturabilme veya birinin zihninin içinde kendiliğinden görüntüler üretebilme yetisidir.

Mizahi ifade ne demek?

Şakanın Türkçe Sözlükteki karşılığı ''Güldürmek, eğlendirmek amacıyla karşısındakini kırmadan yapılan hareket veya söylenen söz, latife''şeklindedir. Espri ise kökeni franszıcadır. Espritten gelir. Türkçe Sözlükteki karşılığı ''İnce anlamlı, düşündürücü ve şakalı söz, nükte'' şeklindedir.

Içte ukte kalmak ne demek?

Ukde; İstenip de ulaşılamamasından ötürü, insanın içine dert olan şey manasına geliyor.