Sandal ağacı parfümü nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sandal ağacı parfümü nasıl yapılır?
  2. Sandal ağacı tütsüsü neye iyi gelir?
  3. Yasemin çiçeği parfümü nasıl yapılır?
  4. Sandal ağacı nasıl yakılır?
  5. Koku nasıl elde edilir?
  6. Bitkilerden koku nasıl elde edilir?

Sandal ağacı parfümü nasıl yapılır?

On damla sandal ağacı, on damla bergamot yağı, on damla ylang ylang özü ve gliserini etil alkole ekleyin ve bir hafta boyunca kokuların birbirine geçmesi için bekleyin. Hazırladığınız bu koku oldukça çekici bir hava yaratmanıza katkıda bulunacak.

Sandal ağacı tütsüsü neye iyi gelir?

Sandal Ağacı Tütsü Faydaları Rahatlama, sinirden, stresten ve negatif enerjilerden arınmak için kullanılan sandal ağacının hem ruhen hem de fiziksel birçok faydası mevcuttur. Sandal ağacı tütsü sayesinde ruhunuz arınmış olur.

Yasemin çiçeği parfümü nasıl yapılır?

Evde parfüm yapımı için ilk adım olarak bir cam şişeye votka ile yasemin, vanilya ve lavanta yağları ekleyin. Bu uçucu yağ karışımını karıştırın. İkinci adım olarak iki gün beklettiğiniz karışıma steril suyu veya portakal çiçeği suyu ilave ederek hafifçe çalkalayın.

Sandal ağacı nasıl yakılır?

Paket içerisinde bulunan sandal ağacı tütsü çubuğunu elinize alarak uç kısmını aşağıya doğru eğiniz. Yaklaşık 45 derece açıyla tuttuğunuz çubuğun uç kısmını mum, kibrit ya da çakmak vasıtası ile alev alasıya kadar yakınız. Ortalama yanma süresi 30 saniye ilâ 1 dakika sürecektir.

Koku nasıl elde edilir?

Uçucu yağları, parfüm yapmak için su ve/veya alkol ile karıştırmışlar. Bu uçucu yağlar, sedir ağacı, lavanta ve tarçın gibi bitkiler, otlar ve baharatlardan elde edilmiş. Aslında günümüzde de temel olarak aynı yol izleniyor diyebiliriz. Uçucu yağlar bitkilerden buharlı damıtma veya presleme ile elde ediliyor.

Bitkilerden koku nasıl elde edilir?

Çiçeklerden parfüm yaparken bir şişeye çiçek yaprakları ve alkol konup en az 1 gün bekletilir. Daha sonra esansı çıkan yaprakların olduğu şişeye çiçek yapı esansı ve saf su eklenerek yine 1 hafta boyunca dinlendirmeye bırakılır.