Müstakil kelimesi ne demektir?

İçindekiler:

  1. Müstakil kelimesi ne demektir?
  2. Müstakil ev ne anlama gelir?
  3. Mutalik nedir?
  4. Müstakil tapulu ne demek?
  5. 2 katlı eve ne denir?
  6. Müstakil ev mi daire mi?
  7. Neden dubleks ev?
  8. 4 katlı eve ne denir?
  9. Palanga sistemi ne demek?

Müstakil kelimesi ne demektir?

1. Kullanış yönünden başka bir yapı ile bağlantısı olmayan, bağımsız: “Çimenli, çiçekli bir bahçe ortasında üstü camlı, müstakil bir bina.” -Y. K.

Müstakil ev ne anlama gelir?

Müstakil ev, üst üste katların bulunmadığı ve genellikle bir veya iki katlı olan ev çeşitleridir. Müstakil Ev Ne Demek? ... Müstakil ev genellikle, bir veya iki katlı olan evlerdir. Bina olmadığından dolayı, ev içerisinde sadece sahibi bulunur.

Mutalik nedir?

Bir şeyle ilgisi, bağı, bağlantısı olmayan: “Müstakil ev.” 3. zf. Bilhassa, özellikle, sırf, müstakillen [Eskimiştir]: Bunu müstakil beni ızrar için yapıyor (Şemseddin Sâmi).

Müstakil tapulu ne demek?

Müstakil tapu, tek bir kişinin gayrimenkul üzerindeki sahipliğini gösterir. Müstakil tapu sahipleri gerçek ya da tüzel kişiler, şirketler ve kamu kuruluşları olabilir. ... Hisseli tapu, ortakların sayısını ve hisse oranlarını gösteriyor bu yüzden de bağımsız olmuyor.

2 katlı eve ne denir?

Dubleks (dublex), iki katlı evlere ya da dairelere verilen isimdir. Apartman daireleri dubleks olabileceği gibi özerk mesken tipleri (villa, yalı vb.) de dubleks olabiliyor. ... Farklı ihtiyaçlara ya da isteklere uygun şekilde inşa edilen dubleks dairelerin farklı çeşitleri bulunuyor.

Müstakil ev mi daire mi?

Müstakil ev daha geniş bir alan sunar Apartman daireleri genellikle çok katlı olur. ... Diğer yandan depolama alanı, garaj gibi olanaklar apartman dairelerinde daha kısıtlıdır. Müstakil ev ise size geniş bir yaşam alanı sunar. Genellikle iki katlı olan müstakil evi istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz.

Neden dubleks ev?

Dubleks ev Dubleksler, tek katlı konutlara göre daha fazla bağımsız yaşam alanları sunmaları, geniş metrekareleri ile kalabalık ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaları, bahçe ve teras kullanımı gibi avantajlara sahiptir. Müstakil, kat, bahçe ve ters dubleks olmak üzere farklı kullanım amaçlarına göre tasarlanabilir.

4 katlı eve ne denir?

A tipi villalar fourlex olarak da adlandırılmış olarak karşınıza çıkabilir.

Palanga sistemi ne demek?

Palangalar. Palanga, az kuvvetle ağır yükleri kaldırmak için kullanılan makaralar sistemidir. Sabit makaraya, aynı gövdeye bağlı bir veya daha fazla hareketli makaranın ilave edilmesiyle meydana gelir. ... Palangalarda yükü kaldıracak kuvvet, yükün ağırlığının yükü taşıyan ip sayısına bölümü ile hesaplanır.