Ruhsatsız silah taşıma cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Ruhsatsız silah taşıma cezası nedir?
  2. Silah ruhsatı kaç günde gelir?
  3. Ses Tabanca ruhsat gerekir mi?
  4. Taşıma ruhsatı kaç ayda çıkar?
  5. Silah bulundurma ruhsatı için sağlık raporu nereden alınır?
  6. Kurusıkı tabanca cezası ne kadar?
  7. Av tezkeresi ruhsat yerine geçer mi?
  8. Kuru sıkıdan tabanca öldürür mü?
  9. Kurusıkı tabanca farkı nedir?
  10. Silah ruhsatı için sağlık raporu özel hastaneden alınır mi?
  11. 2021 silah Bulundurma harcı ne kadar?

Ruhsatsız silah taşıma cezası nedir?

Ruhsatsız Silah Bulundurma, Taşıma veya Satın Alma Suçunun Cezası (6136 Sayılı Kanun m.13) ... Nitelik bakımından vehamet arz eden bir silah olması halinde de suçun cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapis ve 500 günden 5000 güne kadar adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun m.13/2).

Silah ruhsatı kaç günde gelir?

Satın veya devir alınan silah en geç fatura tarihi itibarı ile 60 gün içerisinde Müdürlüğümüze getirilerek tespiti yaptırılır, bulundurma harç, eğitime katkı payı, özel işlem vergisi ve kart ücretini ödeyen vatandaşlarımıza Valilik Makamının Onaylarını takiben en geç 1 gün içinde ruhsatları teslim edilir.

Ses Tabanca ruhsat gerekir mi?

Kurusıkı tabanca için ruhsat almam gerekir mi? ... Ancak almış olduğunuz kurusıkı tabanca ve faturası ile birlikte 1 ay içerisinde ikamet ettiğiniz İlçe Emniyet Müdürlüğü veya İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek tarafınıza Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silah Bildirim Belgesi tanzim edilecektir.

Taşıma ruhsatı kaç ayda çıkar?

İlçelerin yoğunluk ve kadro durumuna göre ruhsat çıkma süresi değişmektedir. Ortalama silah taşıma ruhsatı çıkma süresi: 1 ay ile 11 ay arası değişmektedir. Silah bulundurma ruhsatı çıkma süresi ise: Ortalama 1/2 aydır.

Silah bulundurma ruhsatı için sağlık raporu nereden alınır?

4- Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak Psikiyatri, Ortopedi, Nöroloji, Göz, KBB ve Dahiliye dallarını kapsayacak şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporu).

Kurusıkı tabanca cezası ne kadar?

Kurusıkı Tabanca Taşımanın Cezası Nedir? 5729 sayılı kanunun 3 maddesine aykırı kuru sıkı tabancayı taşımak suç değil idari yaptırıma tabidir. Yani kanuna aykırı olarak kuru sıkı silahı taşıyan kişiye idari para cezası kesilir. Kanuna göre kesilecek idari para cezası 500 Tl dir.

Av tezkeresi ruhsat yerine geçer mi?

Madde 9 – Yivsiz tüfek ruhsatnameleri, yivsiz av tüfeklerini taşıma ve bulundurma izin belgesi yerine geçer. ... Yivsiz av tüfeği almak, taşımak ve bulundurmak isteyen kişiler, oturdukları mahallin en büyük mülkiye amirinden yivsiz tüfek ruhsatnamesi almak zorundadır.

Kuru sıkıdan tabanca öldürür mü?

İstanbul'da 2 adli tıp uzmanının yaptığı deneysel çalışmada, kurusıkı tabancanın yakın mesafeden atış halinde öldürücü olabildiği belirlendi. Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'nde görevli Uzman Dr. Tuncay Çınar ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.

Kurusıkı tabanca farkı nedir?

Örneğin, gerçek silahların namlusu açıktır. Kurusıkı silahların namlusu ise, kapalıdır. Gerçek silahların sahip oldukları namlular çok atış yapılabilmesine uygundur Fakat kurusıkı silahta bu uygunluk yoktur. Gerçek silahlar ile atış yapılırken, bu atışlarda kurusıkı mermisi kullanılabilir.

Silah ruhsatı için sağlık raporu özel hastaneden alınır mi?

Genel Müdürlük, “Özellikli raporlar olduğundan, silah ruhsat müracaatında bulunan kişilerin özel Hastanelerden almış oldukları sağlık raporları kabul edilemeyecektir” şeklinde yanıt verdi.

2021 silah Bulundurma harcı ne kadar?

2021 Yılı Harç Ücretleri
RUHSAT TÜRÜSÜRESİHARÇ ÜCRETİ
Silah Bulundurma Ruhsatı5 Yıl2.434.00 TL
Silah Taşıma Ruhsatı5 Yıl7.606.00 TL
Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsatı5 Yıl2.434.00 TL
Yivli Av Tüfeği Taşıma Ruhsatı5 Yıl7.606.00 TL
1 satır daha