Majezik sprey ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Majezik sprey ne işe yarar?
  2. Majezik sprey reçetesiz alınır mi?
  3. Arveles mideye zararlı mı?
  4. Arveles ağrı yapar mı?
  5. Arveles kas gevşetir mi?

Majezik sprey ne işe yarar?

1. MAJEZĐK nedir ve ne için kullanılır? Orofarenjiyal alana da bağlı (örn. dişeti iltihapları, ağız iltihapları, yutak iltihapları) ağrılarda rahatsızlığı giderici, antiinflamatuar olarak semptomatik tedavide kullanılır. Diş tedavileri sonrasında da koruyucu olarak kullanılır.

Majezik sprey reçetesiz alınır mi?

Majezik mavi renge sahip iki yüzü çentikli bir ilaçtır. Oblong film kaplıdır. 15 adetlik 100 mg tabletler halinde reçetesiz satılır. Majezik boğaz spreyi ve gargarası da mevcuttur.

Arveles mideye zararlı mı?

Arveles uzun süreli kullanıma uygun bir ilaç değildir. Mide bulantısı, karın ağrısı, ishal ve hazımsızlık her iki formda da görülebilir. Arveles'i doktor izni ve önerisi olmadan kullanmayın.

Arveles ağrı yapar mı?

Arveles uzun süreli kullanıma uygun bir ilaç değildir. Ampul formunda en yaygın yan etki enjeksiyon bölgesinde ağrı, ya da kızarıklıktır. Mide bulantısı, karın ağrısı, ishal ve hazımsızlık her iki formda da görülebilir. Arveles'i doktor izni ve önerisi olmadan kullanmayın.

Arveles kas gevşetir mi?

Arveles, etken maddesi deksketoprofen olan NSAİİ grubu bir ağrı kesicidir. Tablet ve ampul formları vardır. Tablet formu, osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit gibi kas-iskelet sistemi ağrıları, adet ağrısı, diş ağrısı gibi kısa süreli ağrıların tedavisinde kullanılır.