Rotary Kulübünün amacı nedir?

İçindekiler:

  1. Rotary Kulübünün amacı nedir?
  2. Rotary kulübüne kimler üye olabilir?
  3. Rotary aidat ne kadar?
  4. Türkiyede kaç Rotary kulübü var?
  5. Rotaract ne demek?
  6. Lionsların amacı nedir?
  7. Rotary Kulubu kimin?
  8. Rotary Kulübü nasıl üye olunur?
  9. Adana Rotary Kulübüne nasıl üye olunur?
  10. Asamble ne demek Rotary?
  11. Lions Kulübü nasıl üye olunur?
  12. Lions Vakfı kimin?
  13. Rotary kulübüne nasıl girilir?
  14. Istinye Rotary Anadolu Lisesi kaç puan?
  15. Rotary ve Interact nedir?
  16. Adana Rotary Kulübü Nedir?

Rotary Kulübünün amacı nedir?

"Rotary, yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek ve dünya çapında örgütlendiği bir hizmet kuruluşudur".Rotary' nin hizmet ideali, "Kendinden Önce Hizmet" olarak tanımlanır.

Rotary kulübüne kimler üye olabilir?

Rotaryen ise 30 yaşından sonraki üyelikler için verilen bir sıfat. Rotaract; rotary ve action kelimelerinin bir araya gelmesinden oluşuyor. Rotaract kulübü ise 18-30 yaş arası bireylerin toplumda sorumlu birer vatandaş olmaları ve liderlik potansiyeline sahip kişilik kazanmaları amacıyla kurulmuş.

Rotary aidat ne kadar?

20 Dönemi kapsamında, Kulüp Aylık Aidatı:290.- TL, devamdan muaf üyeler için yıllık aidat 1,050 TL ve yemek ücreti 65.- TL olmuştur. Bilgilerinize sunar, şimdiden vaktinde ödeme yapan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.

Türkiyede kaç Rotary kulübü var?

Bugün ülkemizde 2420, 2430, 2440 no.lu 3 bölgede 230 Rotary Kulübü vardır. İlki 1905 yılında Chicago'da kurulan Rotary Kulübü'nden yarım asır sonra Rotary, Türkiye'de de faaliyete geçmiştir. Bugün, ülkemizde, 5.996 Rotaryen bulunmaktadır.

Rotaract ne demek?

Rotaract, üyelerinin şahsi gelişmelerinde kendilerine yardım edecek bilgi ve becerilerini arttırmak, toplumlarının fiziksel ve sosyal gereksinimlerine hitap etmek ve dostluk ve hizmet çerçevesinde dünyadaki bütün insanlar arasında daha iyi ilişkiler kurmak için genç kız ve erkeklere fırsat veren ve Rotary kulüpleri ...

Lionsların amacı nedir?

Lions toplumun gelişmesinde katkıda bulunmak ve sosyal yaşama destek vermek amacını taşıyan, karşılıksız hizmet etmeyi bir yaşam ve davranış biçimi olarak benimseyen gönüllü insanların biraraya geldiği uluslararası bir hizmet kuruluşudur.

Rotary Kulubu kimin?

1954 yılında Oğuzhan Koraltan, iş adamı Nail Avunduk ve Ankara Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doçent Mukbil Özyörük'ten oluşan kurucu heyet tüm hazırlıkları tamamladı ve “Ankara Rotary Kulübü” kurularak ilk toplantısını günü Ankara Palas salonunda gerçekleştirdi.

Rotary Kulübü nasıl üye olunur?

Aday Üyelik / Üyelik Süreci: -Kişi, kulübün gerçekleştirdiği çoğu toplantıya ve etkinliğe katılması gerekmektedir. -Yönetim kurulu uygun gördüğü zaman kişi, “Aday Üye Eğitim Semineri”ne katılarak aday üyelik sürecine başlamalıdır. -Aday Üye ünvanını kazanan kişi, kulübün toplantılarına ve etkinliklerine katılmalıdır.

Adana Rotary Kulübüne nasıl üye olunur?

Üyelik sadece davetle olur. Rotaryenler kulübe katılmalarını bireylerden rica etmelidirler. Üye adaylarını bir Rotary kulüp toplantısına davet etmek, potansiyel üyelerle Rotaryenleri karşılaştırmak için en mükemmel yoldur.

Asamble ne demek Rotary?

14. RAC* Rotaract Kulübü'nün kısaltmasıdır. ... 18. Asamble* Gelecek Dönem için konusunda uzman Rotaryen ve Rotaract Bölge Görevli- lerinden; Kulüp Başkanlığı, Sekreterliği, Saymanlığı ve Komite Başkanlığı eğitimlerinin ver- ildiği bir buluşmadır. Gelecek dönemle ilgili planlamalar yapılır ve hedefler tartışılır.

Lions Kulübü nasıl üye olunur?

Bir yıl üyeliğini doldurmuş ve üyelik gerekliliğini yerine getirmiş bir üyenin önerisi ve kulüp yönetim kurulunun onayı ile üye olunur. Adayın en az üç ay kulüp çalışmalarına ve toplantılarına katılması istenir. Aday gerekli eğitimleri aldıktan sonra bir giriş töreni ile üyeliğe kabul edilir.

Lions Vakfı kimin?

Fahrettin Kerim Gökay tarafından kurulmuştur. Dünyada 200 ülkede, 47.000 Lions Kulübü, 1.4 Milyon Lion; Türkiye'de 300'den fazla Lions Kulübü, 6000'e yakın Lion vardır. Lion'ların ana amacı gönüllü olarak dünya toplumuna karşılıksız hizmet etmektir.

Rotary kulübüne nasıl girilir?

Rotary kulüplerinde üye alımı altı aşamalı bir işlemler bütünü olarak gerçekleştirilir: 1. Yönetim kurulunca açıklana boş sınıflar için aday üye önerisi kulübün faal üyeleri veya Üyelik geliştirme Komitesi tarafından aday üye kartı doldurularak yapılır. Başvuru Kulüp Sekreteri tarafından Yönetim Kurulu'na iletilir.

Istinye Rotary Anadolu Lisesi kaç puan?

Rotary 100.Yıl Anadolu Lisesi
Telefon :212 2770210
Taban-Tavan Puan Bilgileri :2017-2018: 477,020-487,069 2019-2020: 100 - 84,9 2020-2021: 99,85 - 95,374 *arası öğrenci kabul edilmiştir.
24 satır daha

Rotary ve Interact nedir?

Interact, Rotary'nin sponsorluğunda gençler için hizmet kulübüdür. Üyeleri 12-18 yaşlarında veya ilköğretim-lise yaşındadır, Interact gençlere anlamlı hizmet projelerine zevkle ortak olma fırsatı verir. Interact'lar bu çalışmalar sırasında liderlik yeteneklerini geliştirirler ve yeni arkadaşlar edinirler.

Adana Rotary Kulübü Nedir?

Adana Rotary Kulübü 8.Mayıs.1968 tarihinde şehrin iş ve meslek sahibi tanınmış kişilerin ilgililere yaptığı müracaat üzerine kurulmuştur. Türkiye'de bu isim altında kurulan 7.ci kulüptür. Yasal nedenlere bağlı olarak Uluslararası Rotary kuruluşuna üyeliği ancak 7.Mayıs.1971 de gerçekleşti.