Kalp kapakçığı çökmesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Kalp kapakçığı çökmesi neden olur?
  2. Kalp kapakçığının sarkması nedir?
  3. Kalp kapağında kireçleme nedir?
  4. Kalp kapak kaçağı nedir?

Kalp kapakçığı çökmesi neden olur?

Mitral kapak prolapsusunun nedeni kapakçıkların düz durmasını ya da düz olarak kapanmasını sağlayan bağlantı yapılarının genellikle doğuştan bazen de sonradan oluşan doku hastalıkları nedeniyle zayıflamış olmasıdır.

Kalp kapakçığının sarkması nedir?

Mitral kapak sarkması (MKP), kalbin sol karıncığının kasılması esnasında kapalı olan mitral kapakçıkların bir veya ikisinin kan basıncın etkisi ile sol kulakçığa doğru kabarmasıdır. Kapakçık sarkması olguların 2/3'sinde arka yaprakçıkta görülmektedir.

Kalp kapağında kireçleme nedir?

Kalp kapağı kireçlenmesi aslında kalbin içerisinde bulunan aort damarı kapakçığıdır. Bu kapakçık sık sık kapanıp açılan bir kastan oluşmaktadır. Bu kasın kireçlenerek görevini tam olarak yapamaması durumunda birçok sorun ortaya çıkmaktadır. Normal bir insanda kalp kapakçığı yaklaşık olarak 4 cm2 boylarındadır.

Kalp kapak kaçağı nedir?

Kalp kapağında kaçak genelde kalp kapağındaki yetmezlik sonucu ortaya çıkar. Yetmezliğin nedeni ise kalp kapaklarını tutan liflerin kopması veya tersine dönmesidir ya da doğuştan kalp kapağının iki yaprakçıklı olmasıdır. Sonuç olarak tam kapanamama ve geriye kaçırma oluşur.