Kredi kartı borcu nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Kredi kartı borcu nasıl hesaplanır?
  2. Kredi kartı borcu ne zaman faize girer?
  3. Kredi kartı son ödeme tarihi 10 gün geçerse ne olur?
  4. Kredi kartı borcu 1 hafta gecikirse ne olur?

Kredi kartı borcu nasıl hesaplanır?

Kredi kartı asgari hesaplaması, kredi kartının dönem borcunun 'si bulunarak yapılır. Örneğin bir kişinin kredi kartı dönem borcu 5.000 TL ise asgari ödemesi "5.000 TL* = 1.000 TL" olur.

Kredi kartı borcu ne zaman faize girer?

Kredi kartı dönem borcunun asgari tutarını ödedikten sonra kalan kısmına akdi faiz uygulanmaktadır. Eğer asgari tutarı ödemezseniz ya da eksik öderseniz asgari tutara kadar olan borç için gecikme faizi işlemektedir.

Kredi kartı son ödeme tarihi 10 gün geçerse ne olur?

Kredi kartınızın borcunun son ödeme tarihi geçtiği takdirde, ödemediğiniz her gün için gecikme ve akdi faiz ödersiniz. Söz konusu faiz günlük olarak hesaplandığından dolayı 1 günlük gecikmeler için de geçerlidir. Bu nedenle bir gün geç ödediğinizde, bir günlük gecikme ve akdi faiz ödemiş olursunuz.

Kredi kartı borcu 1 hafta gecikirse ne olur?

Eğer kredi kartınızın son ödeme tarihini 30 güne kadar geçirdiyseniz bu gecikme, kredi notunuzu hemen düşürmez ve sıradan gecikmeler olarak işlenir. Kredi kartınızın son ödeme tarihini 30 gün geçirdiğiniz takdirde idari takip süreci başlatılır. Bu süreçte kredi notunuz düşer fakat hala kara listeye alınmazsınız.