Diş eti Zonklaması neden olur?

İçindekiler:

  1. Diş eti Zonklaması neden olur?
  2. Diş eti Zonklaması nasıl geçer?
  3. Diseti Iltihaplanmasina ne iyi gelir?
  4. Dişlerim ağrıyor ne yapmalıyım?

Diş eti Zonklaması neden olur?

Diş Eti Ağrısı Neden Olur? Yetersiz ağız bakımı, yanlış diş fırçalama, ağız gargarası ile diş ipi kullanılmaması gibi nedenler diş eti ağrısı ve şişmesine neden olur. Diğer yandan diş eti iltihabı, diş çürümesi ve diş travmasıda diş etleri ağrılarının en yaygın nedenleridir.

Diş eti Zonklaması nasıl geçer?

Diş eti ağrısı, evde uygulanabilecek basit yöntemler ile geçirilebilmektedir. Düzenli diş fırçalamak, kompres uygulamak ve gargara yapmak bu yöntemler arasında en sık başvurulanlardır. Diş fırçalama sayesinde ağrıya sebep olabilecek kırıntılar hızlı bir şekilde bölgeden uzaklaştırılmaktadır.

Diseti Iltihaplanmasina ne iyi gelir?

Diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusuna cevap verecek olursak; zerdeçal, ada çayı ve zencefil gibi bitkisel ürünlerle evde hazırlanabilecek gargaralar diş eti iltihabına iyi gelmektedir. Diş etleri iltihabı oldukça hassas olduğundan ılık su yardımıyla gargara gerçekleştirilmelidir.

Dişlerim ağrıyor ne yapmalıyım?

Diş aralıkları diş ipiyle temizlenmelidir. Ağrıyı dindirmek için tuzlu suyla ağız gargara yapılmalıdır. Daha sonra çürük/oyuk olan dişin üzerine iki damla karanfil yağı damlattığınızı pamuğu yerleştirebilirsiniz. Diş çürüklerinde ve dolguların düşmesinde zaman kaybetmeden uzman diş hekimine görünmenizde fayda vardır.