Karabük nerede nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Karabük nerede nereye bağlı?
  2. Karabük ne tarafa düşüyor?
  3. Karabük hangi ilde?
  4. Ankara Karabük hangi yoldan gidilir?
  5. Karabük'te kaç tane köy var?
  6. Karabük'e hangi yoldan gidilir?
  7. Karabük kaç mahalle?
  8. Eskipazar'da kaç köy var?
  9. Ankara Karabük Safranbolu arası kaç km?

Karabük nerede nereye bağlı?

Yüzölçümü 4.145 km² olup, kuzeyde Bartın (80 km.), kuzeydoğu ve doğuda Kastamonu (120 km.), güneydoğuda Çankırı (195 km.), güneybatıda Bolu (130 km.), batıda Zonguldak (170 km.) illeriyle komşudur. Ankara'ya 230 km., İstanbul'a 400 km. uzaklıktadır.

Karabük ne tarafa düşüyor?

Karabük, Türkiye'nin kuzeyinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir ildir.

Karabük hangi ilde?

Karabük, 6 Haziran 1995 gün ve 22305 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çankırı'dan; Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak'tan; Safranbolu, Yenice ve Eflani ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye'nin 78. ili olmuştur.

Ankara Karabük hangi yoldan gidilir?

Ankara'dan Karabük'e en kısa yoldan ulaşmak için O-4 ve E89 karayolları kullanılmalıdır. Ankara Karabük arası mesafe 218 km'dir. İstanbul Karabük arası yolculuk ise ortalama 5 saat sürmektedir. İstanbul üzerinden en kısa şekilde Karabük'e ulaşmak için de O-4 karayolu tercih edilmelidir.

Karabük'te kaç tane köy var?

Karabük
İlçe Sayısı:5
Belediye Sayısı:7
Köy Sayısı:277

Karabük'e hangi yoldan gidilir?

Karabük'e Özel Araç ile Ulaşım Ankara'dan Karabük'e en kısa yoldan ulaşmak için O-4 ve E89 karayolları kullanılmalıdır. Ankara Karabük arası mesafe 218 km'dir. İstanbul Karabük arası yolculuk ise ortalama 5 saat sürmektedir. İstanbul üzerinden en kısa şekilde Karabük'e ulaşmak için de O-4 karayolu tercih edilmelidir.

Karabük kaç mahalle?

Güncel Nüfus Değerleri (TÜİK verileri) TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 7 İlçe, 7 belediye, bu belediyelerde 80 mahalle ve ayrıca 277 köy vardır.

Eskipazar'da kaç köy var?

ESKİPAZAR MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, KARABÜK
İLÇE ADIESKİPAZAR MAHALLE SAYISIESKİPAZAR KÖY SAYISI
ESKİPAZAR750

Ankara Karabük Safranbolu arası kaç km?

Ankara Safranbolu arası kaç saat; Ankara Safranbolu arası mesafe karayolu ile yaklaşık 226 kilometre olup ortalama hızı 90km/saat olan bir araçla yaklaşık 2 saat 30 dakika sürmektedir. Ankara Safranbolu arası mesafe otobüs ile yaklaşık 3 saat 30 dakika sürmektedir.