Istanbulda taksi km başına ne kadar?

İçindekiler:

  1. Istanbulda taksi km başına ne kadar?
  2. Taksiler köprü ücreti alıyor mu?
  3. Taksilerde gece tarifesi var mı?
  4. Taksi Neye göre?
  5. Taksimetre neyi gösterir?

Istanbulda taksi km başına ne kadar?

İstanbul'da 23 Aralık 2020 tarihinden itibaren uygulanan güncel bordo veya sarı renkli taksi açılış ücreti 5.55 TL, kilometre başına ücreti ise 3.10 TL'dir. Turkuaz renkli taksilerde ise açılış ücreti 6.38 TL, km başına ücreti ise 3.60 TL'dir.

Taksiler köprü ücreti alıyor mu?

İstanbul'da taksi ücretine ek olarak ödeyeceğiniz bazı ek ücretler mevcuttur. Bunlar köprü, otoyol ve otogar giriş çıkış ücretleri için geçerlidir. Taksi ücretinize ilave olarak eklenir, şaşırmayın.

Taksilerde gece tarifesi var mı?

Yeni tarifeyle, 2 TL olan taksimetre açılış ücreti 2,5 TL'ye, 1,3 TL olan kilometre başına ücret de 1,4 TL'ye çıkartıldı. Gece tarifesi de kaldırıldı. ... İlk 10 dakikası ücretsiz olmak üzere sonraki 5 dakikalık periyotlarla bekleme ücreti ise 0,25 TL olarak kaldı.

Taksi Neye göre?

Taksimetreler, mesafeleri ve zamanı ölçerken, elektrik akımından faydalanmaktadır. ... Durumu açıklamak gerekirse; örneğin, bir taksimetre 91,4 metrede bir ücret ekliyorsa ancak taksimetreye sinyaller her bir yarda bir yani 0,9 metrede bir geliyorsa; taksimetre 100 tane sinyale ulaştığı zaman ücreti ekrana yansıtmaktadır.

Taksimetre neyi gösterir?

Taksimetreler genel hatlarıyla zaman/mesafe ölçmektedir. Ardından aldığı verileri ücretin para birimine çevirmesini gerçekleştirir. Taksilerde bölge bölge, şehir şehir ödenen ücretler farklılık göstermektedir. Yani kısaca aynı mesafeyi farklı bölgede daha az ya da daha fazla ödeyebilirsiniz.