Şekil tanımı nedir?

İçindekiler:

  1. Şekil tanımı nedir?
  2. Şekil şemal ne demek TDK?
  3. Sekil olmak ne demek?
  4. Düzlemsel şekil ne demek?
  5. Şek ne demek TDK?
  6. Semal ne demek edebiyat?
  7. SEK nedir tıp?
  8. Teşhis nedir Türkçede?

Şekil tanımı nedir?

1. Bir nesnenin dış çizgileri bakımından niteliği, dıştan görünüşü, biçim; bir kavramın, düşüncenin. olayın ya da eylemin değişik oluş biçimi. 2. Bir konuyu açıklamaya yarayan resim; toplumsal bir bütünün örgütleniş biçimi.

Şekil şemal ne demek TDK?

Huy, karakter, tabiat.

Sekil olmak ne demek?

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız cool olmak, güzel ya da yakışıklı olmaktan, hatta zengin veya güçlü olmaktan bile çok daha çekici olan bir özellik. Cool olanlar, başkaları ne der diye düşünmeden rahat tavırlar sergileyen, kendilerince yaşayan kişiler olarak tarif edilir.

Düzlemsel şekil ne demek?

O yüzden düzlem parçalarına şekillerine düzlemsel şekil denir. Mesela halının üzerindeki desenler ya da şekiller düzlem parçaları olarak bilinir. Aynı zamanda yola çizilmiş olan şekiller ve tahtaya çizilmiş birçok desenli şekiller yine düzlemsel şekillerdir. ... Yapboz parçaları ise düzlemsel şekil olarak ifade edilebilir.

Şek ne demek TDK?

Sek kelimesi; içeceklerin içine bir şey katılmadan, eklenmeden olduğu haliyle içilen anlamında kullanılan bir kelime olmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre sek kelimesinin anlamı, içine su veya başka bir sıvı eklenmemiş içki olarak ifade edilmektedir.

Semal ne demek edebiyat?

şemal. (Çoğulu: Şemâlât) Kıble ardında kutup tarafından esen yel. Ahlâk. Kılıç.

SEK nedir tıp?

Spontan eko kontrast (SEK) dilate kardiyomiyopatili hastalarda (DKMP) sık rastlanan bir bulgudur ve sol atriyumda oluştuğunda embolik olaylarla ilişkilidir. ... Embolik olay geçiren hastaların 4'ünde DA-SEK olmakla birlikte, aortada kompleks veya kalsifik aterom plağı hepsinde bulunmaktaydı.

Teşhis nedir Türkçede?

Teşhis (Kişileştirme): İnsana ait özelliklerin insan olmayan varlıklara mal edilmesiyle gerçekleştirilen mecazlı bir anlatım özelliğidir. Bazen benzetme çoğu zaman da kapalı istiare biçiminde gerçekleştirilir. Kalplere sevinç, umut ve inanç getiriyor."