B ehliyet ile hangi motor kullanılır?

İçindekiler:

  1. B ehliyet ile hangi motor kullanılır?
  2. B ehliyetli biri motor kullanabilir mi?
  3. B sınıfı ehliyet kaç cc ye kadar motor kullanır?
  4. B sınıfı ehliyetle kaç cc motor kullanılır?
  5. 125 cc motor için ehliyet gerekli mi?

B ehliyet ile hangi motor kullanılır?

Bilindiği üzere B sınıfı ehliyet ile M yani Moped sınıfı motosikletler kullanılabilmektedir. Moped sınıfı hacmi 50 cc ve 45k/s hızı geçmeyen motosiklet anlamına gelir. Ayrıca B1 ATV araçlarını da kullanabilmektedirler. Bu araçlar motorlu taşıt vergisinden ve zorunlu trafik sigortasından muaftırlar.

B ehliyetli biri motor kullanabilir mi?

M grubundaki yani “MOPED” olarak tabir edilen, silindir hacmi 50 cc'ye kadar olan scooter, cub ve touring motosikletleri B sınıfı ehliyeti olanlar kullanabiliyorlar. Bu noktada B sınıfı ehliyet ile kullanılabilen motosikletlerin, yani B sınıfı motosikletlerin genel kapsamını silindir hacmi oluşturuyor.

B sınıfı ehliyet kaç cc ye kadar motor kullanır?

M grubundaki yani “MOPED” olarak tabir edilen, silindir hacmi 50 cc'ye kadar olan scooter, cub ve touring motosikletleri B sınıfı ehliyeti olanlar kullanabiliyorlar.

B sınıfı ehliyetle kaç cc motor kullanılır?

B sınıfı ehliyet ile; Motorlu bisiklet (L1 sınıf) olarak geçen, 50cc'ye kadar motorları kullanabilirsiniz. Bu motorlara sigorta yapılmaz ve vergi ödenmez.

125 cc motor için ehliyet gerekli mi?

Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. ... Motor gücü 35 kw 'ya kadar olan (47 beygire kadar)motosikletler A2 sınıfı ehliyetle kullanılabilmektedir.