Rekreasyon alanında neler yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Rekreasyon alanında neler yapılabilir?
  2. Kırsal rekreasyonel alanlar nelerdir?
  3. Ticari rekreasyon faaliyetleri nelerdir?
  4. Dinlenme alanı nedir?
  5. Rekreasyon imarlı ne demek?
  6. Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri nedir?
  7. Rekreasyon faaliyetleri nelerdir?
  8. Rekreasyon faaliyetleri nasıl sınıflandırılır?
  9. Rekreasyon arsa nedir?
  10. Kırsal Rekreasyon nedir?
  11. Köy Turizmi nedir?
  12. Rekreasyon lisans Bölümü Nedir?
  13. Rekreasyonel etkinlik ne demek?
  14. Rekreasyonun türleri nelerdir?

Rekreasyon alanında neler yapılabilir?

3-Ticari Rekreasyon Alanında; kentin açık ve yeşil alan ihtiyacına yönelik günübirlik tesisleri. botanik bahçesi, binis parkuru, piknik alanı, serbest gezinti alanları, eğlence dinlenme ihtiyaçlarının karşılanabileceği lokanta, gazino, kahvehane, çay bahçesi, büfe, otopark alanları, bölgenin sosyo-kültürel ...

Kırsal rekreasyonel alanlar nelerdir?

Bütün piknik alanları, çevre ve bölge parkları, orman parkları, doğa parkları, rekreasyon parkları gibi park tesisleri, orman içi rekreasyon, kampingler, tatil köyleri hatta turistik köy işletmeleri, plaj tesisleri v.b. bugün kırsal rekreasyonun önemli unsurları haline gelmiştir.

Ticari rekreasyon faaliyetleri nelerdir?

Ticari rekreasyonun daha ayrıntılı bir tanımı ise rekreatif etkinliğin üretimi (proje yönetimi), yönetimi (planlama, örgütleme, yöneltme, koordinasyon, kontrol) danışmanlığı, liderliği, pazarlaması (yer, ürün, fiyat, tutundurma, insan, fiziksel kanıtlar, süreç) ve alt yapısı (eğitmen/uzman, program, alan tahsisi, ...

Dinlenme alanı nedir?

Rekreasyon alanı; Kentlerin düzentasarlarında ve bölgesel tasarlarda, insanların dinlenmeleri ve eğlenmeleri için, kişi başına belli bir büyüklükten daha az olmamak üzere ayrılan alan. ...

Rekreasyon imarlı ne demek?

Rekreasyon, emlak literatüründe yapı izni olmayan alanları ifade eder. Rekreasyon alanı olarak geçen yerler; piknik ve eğlence alanları, gezinti yerleri, yeşil alanlar, dinlenme alanları, çocuk bahçeleri gibi yerler olarak karşımıza çıkar.

Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri nedir?

Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri Projeleri kapsamı; çiftlik turizmi, doğal ahşap ya da doğal taş malzemelerden üretilmiş konaklama tesisleri, gezi parkurları, çiftlik hayvanlarıyla vakit geçirme bölümleri gibi farklı ilgi alanlarına hitap eden doğaya dönüş aktivitelerinin toplamıdır.

Rekreasyon faaliyetleri nelerdir?

rekreasyon faaliyetleri, açık alanda yapılan her türlü sportif (futbol, basketbol, voleybol, tenis vb.) ve doğa temelli (yürüyüş, piknik, kamp, su sporları vb.) faaliyetleri kapsamaktadır (Hazar, 2003: 23; Göker, 2014: 190).

Rekreasyon faaliyetleri nasıl sınıflandırılır?

Etkinliklere Katılma Şekline Göre Rekreasyon. Faaliyetlere katılım tarzını belirlemede, aktif rekreasyon faaliyetleri; etken bir şekilde rol alma, pasif rekreasyon faaliyetleri; izleyici olarak katılım sağlama olarak sınıflandırılmaktadır.

Rekreasyon arsa nedir?

Rekreasyon alanlarının sınırları belli başlı kritrerlere göre çizilmiştir. Bu alanları şöyle sıralayabiliriz: Dinlenme, gezinti, piknik ve eğlence bölgeleri, yeşil alanlar, toplumun yararlanması için ayrılan oyun bahçesi, çocuk bahçesi, rekreasyon ve kıyı alanlarının toplamını oluşturur.

Kırsal Rekreasyon nedir?

Kırsal rekreasyon etkinlikleri ise hem kısa hem de uzun süreli boş zamanlarda (Karaküçük, 2014), şehir merkezinin dışında çoğunlukla işlevsel, manzarası güzel, rekreatif aktiviteleri yapmaya uygun orman, su kenarı ve dağlık bölgelerde yapılan aktivitelerdir (Sevil, 2012; Sağlık vd., 2014).

Köy Turizmi nedir?

Daha küçük evlerde ve toprağa yakın yaşama, ev sahibi tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikleri gözlemleyerek veya katılarak kendi kökenlerine dönmek. Kırsal turizmin turizm ürününün karakteristik bir özelliği ziyaretçiler ile kişisel temas kurmak, mümkün mertebe çevre ve maneviyatı hissetmektir.

Rekreasyon lisans Bölümü Nedir?

Rekreasyon bölümü, spor bilimleri fakültesi içerisinde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır. ... İnsanların hayatında yaptıkları spor, sanat ve sağlıkla ilgili etkinliklerin ne şekilde planlanmasını ve nasıl yürütülmesi gerektiğini yönetimsel olarak belirlemek bu bölümün görevi arasındadır.

Rekreasyonel etkinlik ne demek?

Amaç: Rekreasyon en genel tanımıyla, insanların fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü geri kazanmak için isteyerek yaptıkları aktivitelerdir. Rekreasyonel aktiviteler bireylerin serbest zamanlarında sosyalleşmelerine, çevreleri ile olumlu ilişkiler kurmalarına ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağlar.

Rekreasyonun türleri nelerdir?

Açık alan rekreasyon türleri :
  • Kaynak merkezli: Doğa çalışmaları, kamp yapmak, yürüyüş, dağ bisikleti, kaya tırmanışı, balık tutmak ve avcılık.
  • Aracı merkezli: Su kayağı, yelken, piknik yapma, yüzme, bisiklete binme.
  • Kullanıcı merkezli: Çeşitli spor aktiviteleri, bir parkta tiyatro ya da müzik konseri seyretmek.