Bebek göbek bağı neyle temizlenir?

İçindekiler:

  1. Bebek göbek bağı neyle temizlenir?
  2. Yeni doğan göbek bakımı nasıl yapılır?
  3. Göbek bağı düştükten sonra Batikon sürülür mü?
  4. Yeni doğan bebeğin göbeğine tentürdiyot sürülür mü?
  5. Bebek göbek bağına pudra dökülür mü?

Bebek göbek bağı neyle temizlenir?

Temiz tutun: Bebeğinizin her bezini değiştirdiğinizde, göbek kordonu parçasına p alkol ile bakım yapın. Kordon; idrar ve kaka ile kirlenmiş veya yapışkan bir hale gelmiş ise ılık su ile temizleyin. Daha sonra emici ve temiz bir bez yardımıyla o bölgenin ıslaklığını alarak, havalandırın.

Yeni doğan göbek bakımı nasıl yapılır?

Temiz tutun Her bez değişiminde göbek kordonu parçasına p alkol ile bakım yapılmalıdır. Bakım talimatlarına uygun olarak; kordon, idrar veya kaka ile kirlenmiş veya yapışkan hale gelmişse temiz su (kaynamış, ılımış) ile temizleyin.

Göbek bağı düştükten sonra Batikon sürülür mü?

Uygun bir şekilde bağlanıp kesildikten sonra ,göbek kordonu düşene kadar bakımına devam edilmelidir. Günde 1-2 kez % 70'lik alkol ve steril gazlı bez ile pansuman yapılmalıdır. Pansuman için batikon da kullanılabilir.. Pansuman sırasında klempin altındaki ve üstündeki göbek kordonu silinmelidir.

Yeni doğan bebeğin göbeğine tentürdiyot sürülür mü?

Enfeksiyondan korumak adına göbek bağına herhangi bir losyon ya da bitkisel ürünler sürülmemeli. Saç kurutma makinesi ile kuruması için müdahale edilmemeli. Bebek bezi özellikle ıslak kısımları göbek bağına değmemeli ve mümkünse sık aralıklarla değiştirilmelidir.

Bebek göbek bağına pudra dökülür mü?

Cilt bakımında pudra kullanılmamalıdır. Banyodan sonra özellikle deri kıvrım yerlerinin iyice kurulanmasına dikkat edilmelidir. Cilt kuru, soyulan bebeklerde özel yumuşatıcı cilt losyonları kullanılabilir.