Tekabül ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Tekabül ne demek örnek?
  2. Tekamül mü tekabül mü?
  3. Tekaul ne demek?
  4. Tekamül etmek ne demek TDK?
  5. Vaaz vermek ne demek?
  6. Tekamül nedir inkilap tarihi?
  7. Tekamül etmek ne demek hukuk?
  8. Camilerde vaaz vermek ne demek?
  9. Vaaz ne demek TDK?
  10. Tekamül yolculuğu ne demek?
  11. Haşiş ne demek Arapca?
  12. Hasis tabiatlı ne demek?

Tekabül ne demek örnek?

Tekabül ne demek örnek? Kelime kökeni: Arapça eskimiş ve isimdir. Karşılık olma, karşılama, yerini tutma, yüzleşme, tezat. Cümle içinde kullanımı:'Kendiyle tekabül yapıp kendini anlamaya çalışması lazım.

Tekamül mü tekabül mü?

Türk Dil Kurumu'na göre 'Tekamül' 'olgunluk, olgunlaşma, gelişim, gelişme' anlamına geliyor. Tekabül ise 'karşılık olma, karşılama, yerini tutma'...

Tekaul ne demek?

1. Karşılık olma, karşılama, yerini tutma: Fikrinin her ihtiyâcına tekābül edebilecek sahaflar orada idi (Rûşen E. Ünaydın).

Tekamül etmek ne demek TDK?

TDK'da tekamül; gelişim, olgunlaşma ve evrim anlamlarını içermekte olup, sözcük kavramı şeklinde gelişip olgunlaşma anlamına gelmekte.

Vaaz vermek ne demek?

VAAZ – VA'Z 1. İbâdet yerlerinde yetkili ve görevli bir kimse tarafından yapılan dînî konuşma: Köydeki hocanın ramazan vaazlarında, “Bir damlası haramdır, içen îmansız gider” dediğini hatırladı (Ömer Seyfeddin).

Tekamül nedir inkilap tarihi?

TEKAMÜL (EVRİM): Arapça, “Kamil” kökünden türemiş olup, ilerleme, gelişme, olgunlaşma anlamına gelmektedir. Evrim kavram olarak mevcut kurumun veya herhangi bir varlığın ideale, daha iyiye doğru gelişmesini ifade etmektedir. RÖNESANS: Kelime anlamı yeniden doğuş demektir.

Tekamül etmek ne demek hukuk?

Tekâmül Ne Demek? Kelime anlamı dışında tekâmül etmek şeklinde kullanılan kelime bu şekilde ise; kişinin bir olay karşısında olgunlaşma süreci içine girmesi, evrim geçirmesi anlamına gelmektedir.

Camilerde vaaz vermek ne demek?

Rüyada vaaz dinlemenin anlamı rüya sahibinin halk arasında itibar göreceği demektir. Rüyada bir camide vaaz vermek yahut ta cemaatle birlikte vaaz dinlemek çevresindekilere sözünün geçeceğine delildir.

Vaaz ne demek TDK?

VAAZ – VA'Z 1. İbâdet yerlerinde yetkili ve görevli bir kimse tarafından yapılan dînî konuşma: Köydeki hocanın ramazan vaazlarında, “Bir damlası haramdır, içen îmansız gider” dediğini hatırladı (Ömer Seyfeddin).

Tekamül yolculuğu ne demek?

Tekamül insanın olgunlaşması, gelişmesi, bir evrim geçirmesi anlamına geliyor. İlk aşama zihninde olup bitenleri fark etme ve zihni yönetebilmeyi öğrenme adımıdır. Bu basamak çok önemlidir. Çünkü bunun fark edilmesiyle birlikte birey artık başkalarından veya durumlardan bağımsızlaşmaya başlar.

Haşiş ne demek Arapca?

Arapça χss kökünden gelen χasīs خسيس z "aşağılık, hakir, değersiz, ucuz, yücelikten yoksun" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça χissat خسّة z "aşağılık ve hakir olma" sözcüğünün sıfatıdır.

Hasis tabiatlı ne demek?

(Hisset. den) Kötü huy, fena tabiat.