Avrupa'da ne kadar Türk var?

İçindekiler:

  1. Avrupa'da ne kadar Türk var?
  2. Fransa kaç milyon Türk var?
  3. Almanya'da kaç tane Türk vatandaşı var?
  4. Fransada en çok Türk hangi şehirde?
  5. Avustralya'da kaç tane Türk var?
  6. Almanya'da en çok Türk nerede yaşıyor?
  7. Almanya kaç milyon Türk var?

Avrupa'da ne kadar Türk var?

Bugün Avrupa'da, 3 milyonu Almanya'da olmak üzere 5 milyonu aşan sayıda 'Türkiye kökenli'1 yaşamaktadır. Bu sayı, 6-6,5 milyon olarak verilen bütün dünyadaki Türkiye kökenlilerin % 80'den faz- lasının Avrupa'da yaşadığını da gösteriyor.

Fransa kaç milyon Türk var?

Fransa'daki Türkler, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yurt Dışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmî verilere göre 31 Aralık 2006 tarihi itibarıyla çifte uyruklu vatandaş sayısı dahil olmak üzere 423.471, Fransa'nın 2006 sayımlarına göre ülkede 400.000 civarında Türk vatandaşı yaşamaktadır.

Almanya'da kaç tane Türk vatandaşı var?

Açıklamada, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşı sayısının ise 1 milyon 4 olduğu belirtildi. Söz konusu istatistikte Alman vatandaşlığına geçen Türklerin yer almadığı vurgulandı.

Fransada en çok Türk hangi şehirde?

Fransa'da en yoğun Türk nüfusu da yine Strasbourg'un da yer aldığı Alsace bölgesinde bulunuyor.

Avustralya'da kaç tane Türk var?

Günümüzde, Tahminen 150,000 Türk asıllı Avustralyalı bu ülkede yaşamaktadır. Avustralya'da yaşamın her alanına katkıda bulunmakta ve her meslekte, iş dünyasında önemle temsil edilmektedirler.

Almanya'da en çok Türk nerede yaşıyor?

Demografi. Türkler Almanya'da hemen hemen her önemli şehirde yoğun bir şekilde yaşamakla birlikte, sanayi merkezlerinde sayıları daha yoğundur. Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Münih Türk azınlığın yaşadığı Almanya şehirlerinin başlıcalarıdır.

Almanya kaç milyon Türk var?

Bu durumda Almanya'daki Türk nüfusunun 2.477.966, buna istatiki bilgilerin güncel olmadığından yola çıkarak tahmini 100.000 daha eklersek, 2,5 milyondan fazla olduğu söylenebilir.