Hurma fidesi kaç para?

İçindekiler:

  1. Hurma fidesi kaç para?
  2. Hurma ağacı evde yetişir mi?
  3. Cennet hurması ağacı nerede yetişir?
  4. Hurma kaç ayda yetişir?
  5. Ülkemizde hurma nerede yetişir?
  6. Hurma ağacı kaç derece soğuğa dayanır?
  7. Hurma ağacı eksi kaç dereceye kadar dayanır?
  8. Hurma ağacı nasıl bakılır?
  9. Trabzon hurma ağacı suyu sever mi?

Hurma fidesi kaç para?

"Bitki & Çiçek > Fidan & Çalı"
İlan BaşlığıTürüFiyat
Hurma fidanı, hurma palmiyesi, palmiye hurması, hurma fidesiHurma Fidanı69 TL
Hurma fidanı tüplüHurma Fidanı30 TL
Cennet elması ÇöğürüHurma Fidanı1 TL
meyve ağaçları AŞILIKiraz Fidanı450 TL
17 satır daha

Hurma ağacı evde yetişir mi?

Hurma ağacı sıcak iklime uygun bir bitkidir ancak tüm bitkilerde olduğu gibi bitkinin optimum istekleri karşılandığında evimizde yetiştirebiliriz. ... Yaklaşık bir ay sonda hurma ağacınız filiz verecektir ve bitki boyu 10 cm olduğunda onu kum karıştırılmış kaliteli bir torf içerisine alıp yetiştirmeye devam edebilirsiniz.

Cennet hurması ağacı nerede yetişir?

Cennet Hurması Ağacı Nerede Yetişir? Cennet hurması ağacının ana vatanı Çin olarak bilinir. Japonya'da da oldukça fazla yetişen cennet hurması ağacı Türkiye genelinde özellikle Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde yetişmektedir. Nemli toprakları seven cennet hurması ağacı özellikle Karadeniz Bölgesinde yetişir.

Hurma kaç ayda yetişir?

Hurma ağacı kaç yılda yetişiyor? Ramazan ayında sofralarımızda eksik etmemeye çalıştığımız hurmanın ağacı sekiz yılda yetişiyor ve yaklaşık 2 kilo meyve veriyor.

Ülkemizde hurma nerede yetişir?

Ülkemizde, ağırlıklı olarak Akdeniz ikliminin olduğu yerlerde yetişir. Buna ek olarak, Batı Anadolu. Güney Anadolu'da da hurma yetiştirilmektedir.

Hurma ağacı kaç derece soğuğa dayanır?

Hurma ağaçlarının dişisi erkeği ayrıdır. Meyve verebilmesi için dişi ağacın yakınında erkek ağaçlar olmalıdır ki erkek ağacın çiçek polenleri dişi ağacın çiçeklerine gelebilisin. Bu sayede meyve oluşumu başlar. Kışa dayanıklılığı -10C derece olup İstanbul'da bahçelerde parklarda yetiştirilebilir.

Hurma ağacı eksi kaç dereceye kadar dayanır?

–10°C'de herhangi bir zarar görmemektedir. –11°C'ye dayanmaktadır. Phoenix Yunanca hurma demektir. Hurma olarak bilinen, uzun pinnat (tüysü) yaprakları ile özel görünümü olan bu bitkiler, 17 türü kapsar.

Hurma ağacı nasıl bakılır?

Hurma ağacı yetişirken onu direk güneş ışığından koruyun ve çok karanlık bir ortamdan da uzakta tutmalısınız. Bulunduğu ortam bol ışık almalı. Hurma bitkisini sularken kullandığınız su ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı mümkünse oda sıcaklığında dinlenmiş su kullanınız.

Trabzon hurma ağacı suyu sever mi?

Trabzon hurmaları yüksek hava nemi ister ve en kaliteli meyveler nemli bölgelerden elde edilir. Hava neminin az olduğu bölgelerde sulama yapılarak iyi ürün alınabilir.