Haçkalı Baba Yaylası Nerede?

İçindekiler:

  1. Haçkalı Baba Yaylası Nerede?
  2. Haçkalı Baba Yaylası Rakım kaç?
  3. Haçka yaylasına nasıl gidilir?
  4. Haçkalı Hoca Kimdir?
  5. Düzköy Trabzon arası kaç km?
  6. Ayder Yaylası Rakım kaç?
  7. Trabzon yaylaları nelerdir?
  8. Haçkalı Baba Kaç Yaşında?
  9. Baba kimdir?
  10. Rize Düzköy arası kaç km?
  11. Düzköy ilçesi nereye bağlı?
  12. Sultan Murat Yaylası Hangi dağda?
  13. Sultan Murat Yaylası yolu nasıl?
  14. Türkiye'nin en yüksek yaylası neresi?
  15. Trabzonda hafta sonu ne yapılır?
  16. Trabzon'da hangi dağ var?
  17. HIKO Baba kimdir?

Haçkalı Baba Yaylası Nerede?

Düzköy ilçe merkezinin 12 km güneyinde,yaklaşık 1800 m yükseklikte yer alır.

Haçkalı Baba Yaylası Rakım kaç?

Yaylaya, Trabzon'a 40 km. mesafedeki Düzköy ilçesinden güneye, 12 km'lik toprak yolla ulaşılır. 1784 m. yükseklikteki yaylada, altyapı hizmetleri tamamlanmış durumdadır. Temmuz ayının üçüncü Cuma günü Kadırga, 14 Ağustos'ta ise Karaabdal şenliklerinin yapıldığı yaylada, Haçkalı Baba Türbesi ilgi çekmektedir.

Haçka yaylasına nasıl gidilir?

Düzköy (Haçka Obası) Yaylamıza ulaşmak için Trabzon ilimizin Düzköy ilçesine gelmeniz gerekir. Trabzon'a 40 km mesafede yer alan Düzköy ilçesine geldikten sonra güney yönüne doğru 12 km süren toprak yolu aştıktan sonra yaylaya ulaşabilirsiniz.

Haçkalı Hoca Kimdir?

Haçkalı Baba diye anılır. Asıl adı Mustafa Tarhan'dır. Haçkalı Hoca diye meşhur olmuştur. ... Haçkalı Hoca, Trabzon'un Of ilçesinin Dağönü (Eski ismi Hanlut) köyünde 1864 yılında doğmuştur. Babası Mollahasanoğulları'ndan İbrahim Efendi'dir.

Düzköy Trabzon arası kaç km?

Trabzon merkez ile arasında 38 kilometrelik bir mesafe bulunmakta.

Ayder Yaylası Rakım kaç?

Bugün Rize'nin en popüler merkezi durumunda olan Ayder, Çamlıhemşin İlçesi'nin 19 km güneydoğusunda konumlanır. 1218 m rakıma sahip, Fırtına Deresi'nin sesi içinde metrelerce yüksekten akan Gürgendibi ve Gelintülü Şelalaeri'ne yürüyüş mesafesinde ve diğer görülmeye değer pek çok yerin geçiş noktası konumundadır.

Trabzon yaylaları nelerdir?

Trabzon Çaykara Yaylaları
  • Uzungöl ve Karester Yaylası
  • Haldizen Yaylası
  • 3. Şekersu yaylası
  • Sultan Murat Yaylası
  • Şolma Yaylası
  • Mavura Yaylası
  • 3. Kiraz Yaylası
  • Lapazan Yaylası
Daha fazla öğe...

Haçkalı Baba Kaç Yaşında?

Kuş Mustafa, Beyaz Hoca, Haçkalı Baba diye de anılmaktadır. Haçkalı Hoca, Trabzon'un Of ilçesinin Dağönü (Eski ismi Hanlut) köyünde 1864 yılında doğmuştur.

Baba kimdir?

Baba; Evinin, eşinin ve çocuklarının gönül kahramanıdır, canlarına can şah damarıdır. Baba; Yuvasını-ocağını “devlet idare eder” gibi idare etme kabiliyetine malik bir ruh-u candır. Baba; Duruşuyla, bakışıyla güven veren, sesiyle dengeleyen “ehl-i beyt” inin gönlünde yaşayandır.

Rize Düzköy arası kaç km?

Köy, Rize il merkezine 9 km uzaklıktadır.

Düzköy ilçesi nereye bağlı?

Düzköy, Trabzon ilinin bir ilçesidir. Yörelsel adı "Haçka" olan yerleşim yeri 1944 yılında bucak olmuş, 1961 yılında ismi değiştirilerek "Düzköy" adıyla belediye yapılmıştır. Akçaabat ilçesine bağlı belediyeyken tarih ve 3644 sayılı yasa gereğince ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Sultan Murat Yaylası Hangi dağda?

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı 2000 rakımlı Sultan Murat Yaylası, vadilerde oluşan ve deniz görüntüsü veren bulutlarıyla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı 2000 rakımlı Sultan Murat Yaylası, vadilerde oluşan ve deniz görüntüsü veren bulutlarıyla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Sultan Murat Yaylası yolu nasıl?

Toprak olmasına rağmen yol düzgündür. Trabzon-Rize sahil yolunda Of'a varınca güneye saptıktan 22 km sonra Çaykara ilçesine oradan da yaklaşık 33 km'lik yol boyunca başka yaylalardan da geçerek yaylaya ulaşabilirsiniz. Kışın yüksek rakım ve kar nedeniyle yolu kapalı olmasından dolayı yazın gitmenizi tavsiye ederim.

Türkiye'nin en yüksek yaylası neresi?

Samistal, Rize'nin en yüksek yaylasıdır. Kaçkar Dağı zirvesinin hemen altında 3 bin metrede yer alır. Pokut Yaylası'na çıkanlar, Hazindağ üzerinden Samistal'a yürüyerek geçebilir.

Trabzonda hafta sonu ne yapılır?

Trabzon Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler
  1. Atatürk Köşkü 665. Tarihi Yerler.
  2. Sümela Manastırı 1.244. ...
  3. Boztepe. 545. ...
  4. Forum Trabzon. 227. ...
  5. Altındere Vadisi Milli Parkı Parklar. ...
  6. Trabzon Ayasofya Müzesi. 588. ...
  7. Sürmene Çamburnu Tabiat Parkı Ulusal Parklar • Doğa ve Vahşi Yaşam Bölgeleri. ...
  8. Zağnos Vadisi. Vadiler.
Daha fazla öğe...

Trabzon'da hangi dağ var?

Trabzon Dağlarının başlıca tepeleri; Kırklar Tepesi (3450 m), Kemer Tepesi (2856 m) ve Karakaya Tepesi (3193 m)'dir. Soğanlı Dağlarının en yüksek yeri Çakırgöl Dağı (3063 m)dir. Dağların etekleri plato ve yaylalardan ibarettir.

HIKO Baba kimdir?

Hiko Baba adıyla bilinen, asıl adı Hikmet Ulucan olan ve nörolojik hastalıklarla mücadele eden gençtir. Yaşı hakkında internette net bilgiler olmamasına rağmen bazı videolarda Hiko Baba'nın 30 veya 35'li yaşlarda olabileceği ifade ediliyor.