Kalıcı güneş lekesi nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Kalıcı güneş lekesi nasıl geçer?
  2. Yüzdeki güneş lekeleri nasıl tedavi edilir?
  3. Leke tedavisi neler?
  4. Güneş lekesi lazer ile geçer mi?
  5. Güneş lekesi mi Çil mi?

Kalıcı güneş lekesi nasıl geçer?

Güneş lekelerine karşı en etkili malzemelerden biri limon suyu. İçerdiği asit sayesinde ölü derilerden kurtulmanızı sağlarken ciltteki koyu bölgelerin renginin açılmasına da yardımcı olur. Bunun için limon suyunu güneş lekelerinin bulunduğu bölgelere sürüp 20 dakika boyunca bekletip ardından bu bölgeyi yıkayın.

Yüzdeki güneş lekeleri nasıl tedavi edilir?

Güneş lekesi ( melazma) Tedavisi: Güneş lekesi ( melazma) tedavisinde sürülerek kullanılan leke kremleri, ağızdan alınan antioksidan haplar, lazer tedavileri ve kimyasal peelingler tek başına veya birlikte kullanılabilirler.

Leke tedavisi neler?

Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Güneş koruyucu kremler: Leke tedavisi sırasında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Güneş lekesi lazer ile geçer mi?

Q-Switch lazer yöntemi ile dövmeler, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çiller ve tüm lekelerin tedavisi yapılabilmektedir. Bu teknikle cildinize gönderilen lazer ışığı, sadece sorunlu bölge üzerinde çalışarak etrafındaki dokulara zarar vermeden lekelerinizi tedavi edebilir.

Güneş lekesi mi Çil mi?

Lentigo (Güneş Lekesi): Hiperpigmentasyon olarak da bilinen lentigo, genellikle 40 yaş sonrası görülen cilt lekelenmesi çeşididir ve genellikle çillerle karıştırılır. Güneş lekesi ve çil arasındaki fark ise güneş lekelerinin daha koyu renkli ve boyutlarının daha büyük olmasıdır.