Random ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Random ne demek örnek?
  2. Random olmak nedir?
  3. Random ne demek biliyor musun?
  4. Mesajlaşmada Random ne demek?
  5. Ağzıyla Random ne demek?
  6. Random atmak ne anlama gelir?
  7. Random gülmek ne demek?
  8. Random gülüş ne demek?
  9. Ağzıyla Random atmak ne demek?
  10. Random bilgiler ne demek?
  11. Random gülüş nasıl ortaya çıktı?
  12. SG askeriye ne demek?
  13. SG neyin simgesi?
  14. Destek eri ne demek?
  15. Random gülüş nereden geliyor?
  16. Random ne zaman atılır?

Random ne demek örnek?

Eğlenceli bir durum veya olay karşısındaklavyede bulunan harflere herhangi bir anlam ifade etmeden rastgele bir şekilde basmaktır. ... Örnek vermek gerekirse, 'afasdsfkgjhgklhfkljfdcjcvrht' şeklinde herhangi harflere basarak bu durumu ifade edebiliriz. Bu duruma da random gülmek, random atmak denir.

Random olmak nedir?

Kelime anlamı olarak rastgele manasına gelen random kelimesi internet ortamında gülmek anlamına gelmektedir. Kelime anlamı olarak rastgele anlamına gelsede günlük konuşma dilinde ise rastgele gülüş anlamına gelmektedir.

Random ne demek biliyor musun?

İngilizce kökenli bir kelime olarak Random kelimesi Türkçeye son dönemlerde yerleşmiş bir sözcüktür. TDK üzerinden bakıldığı zaman ise anlamı, 'Rastgele, tesadüfi ya da gelişigüzel' şeklinde karşılık bulunmaktadır.

Mesajlaşmada Random ne demek?

Son dönemlerde merak edilen ve anlamı öğrenilmek istenen kelimeler arasında Random geliyor. ... Random sözcüğünün Türkçe karşılığı 'rastgele' şeklinde tanımlanmaktadır. Özellikle mesaj ya da sosyal medya kapsamında herhangi bir anlam ifade etmeyen harflerin bir araya getirilmesi ile ele alınan bir eylemdir.

Ağzıyla Random ne demek?

Klavyede bulunan harflerde herhangi bir anlam ifade etmeden rastgele şekilde harflere basılması ile olur ve kısaca büyük bir kahkaha atmak anlamına gelmektedir. Sosyal medya ve mesajlaşırken son dönemde kullanılmakta olan bu ifade, son dönemde kişilerin güldüğünü, kahkaha attığı ifade etmektedir.

Random atmak ne anlama gelir?

Yani random atmak daha çok gülmek amaçlı, kelimeler ile ifade edilemeyecek kadar komik bir durumu anlatmak olarak dile getirilebilir. Rastgele klavye üzerinde anlam ifade etmeyen kelimeler bir araya getirilerek çok büyük kahkaha anlamına gelen random gülmek gerçekleştirilir.

Random gülmek ne demek?

Eğlenceli durumlarla karşılaşıldığı zaman veya komik bir anı anlatırken kullanılan "Random gülmek" kelimelerle anlatılmayacak anları ifade etmektedir. Klavyede bulunan harflerde herhangi bir anlam ifade etmeden rastgele şekilde harflere basılması ile olur ve kısaca büyük bir kahkaha atmak anlamına gelmektedir.

Random gülüş ne demek?

Random atmak herhangi bir şeye karşılık olarak gülmeyi ifade eder. Klavyede hangi tuşa bastığınızın önemi olmaksızın rastgele tuşlara arka arkaya basılması ile oluşan ifadenin tamamına random gülüş deniliyor.

Ağzıyla Random atmak ne demek?

Yani random atmak daha çok gülmek amaçlı, kelimeler ile ifade edilemeyecek kadar komik bir durumu anlatmak olarak dile getirilebilir. Rastgele klavye üzerinde anlam ifade etmeyen kelimeler bir araya getirilerek çok büyük kahkaha anlamına gelen random gülmek gerçekleştirilir.

Random bilgiler ne demek?

Random kelimesinin az bilinen bir diğer anlamı ise ''önceden belirlenmesi mümkün olmayan, planlanması imkansız olan şey''dir. Özellikle ticaret ve ekonomide kullanılan bu terim, aniden değişebilen istatistiki veriler için kullanılır.

Random gülüş nasıl ortaya çıktı?

Daha sonraları 'emoji' adı verilen grafikler üretilmeye başladı. Günümüzde ise bilhassa kahkaha attığını ifade etmek için insanlar klavyenin tuşlarına rastgele basar oldular. 'Random gülüş' adı verilen bu ifade türü genellikle klavyedeki birbirine en yakın tuşlara ardı ardına basılarak elde ediliyor.

SG askeriye ne demek?

SG MYO, Sahil Güvenlik Meslek Yüksek Okulu anlamına gelmektedir. Astsubay öğrencileri, burada Sahil Güvenlik eğitimi almaktadır.

SG neyin simgesi?

Atom yarıçapı (hes.) Seaborgiyum (fonetik: /ˌsiːˈbɔː(r)giəm/), diğer adıyla eka-tungsten, periyodik tabloda sembolü Sg olan 106 atom numaralı element. Yapay bir elementtir.

Destek eri ne demek?

Destek elemanı; çalıştıkları alanlarda iş sağlığı ve güvenliği esası ile çalışan, tehlike önleme, mekân ve personel koruma, yangınla mücadele etme ve tahliye gibi görevleri yapan kişidir. Aynı zamanda ilk yardım ve benzeri konularda da özel olarak görevlendirilir. Uygun yeterlilik ve donanıma sahip elemandır.

Random gülüş nereden geliyor?

Random gülüş rastgele harflere basılarak ortaya çıkarılmaktadır. Random atan kişilerin hangi tuşa bastığının hiçbir önemi yoktur. Komik bir şey olduğunda karşısındakine güldüğünü belli edebilmek için random atarlar.

Random ne zaman atılır?

Random kelimesinin sözlük anlamına bakıldığında karşımıza 'rastgele' anlamı çıkar. Özellikle bu anlam mesaj atarken herhangi bir kurulacak kelime olmadığı zaman eğlenceli bir durum karşısında gülmek amaçlı atılmaktadır.