Adana'nın sarımsaklı köftesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Adana'nın sarımsaklı köftesi nasıl yapılır?
  2. Sarımsaklı köfte buzlukta nasıl saklanır?
  3. Sarımsaklı köfte dolapta kaç gün saklanır?
  4. Bulgur köftesi buzluğa atılır mı?
  5. Içli köfte kaç dk Haşlanmalı?
  6. Sömelek köfte yanına ne gider?
  7. Köfte dolapta kaç gün dayanır?
  8. Içli köfte dolapta bekler mı?

Adana'nın sarımsaklı köftesi nasıl yapılır?

Salçayı, tuzu ve pul biberi koyup yoğuruyoruz., kıvama gelince unu da ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Küçük top halinde avucumuzun içinde yuvarlayıp serçe parmağımızla şekil veriyoruz. Tenceremizde su kaynatıyoruz ve köftelerimizi içine katıyoruz. 10-15 dakika pişiriyoruz. çok pişirmemeye dikkat edin.

Sarımsaklı köfte buzlukta nasıl saklanır?

Hafif unlanmış tepsiye fellah köfteleri aktarın ve hafifçe zıplatın. Bu işlemi tüm hamura uygulayın ve oda sıcaklığında üzerleri hafif kuruyana kadar bekletin. Ardından köfteleri buzdolabına kaldırıp 15-20 dakika kadar soğutun. Soğuyunca dolaptan çıkarıp buzdolabı poşetlerine pay edin ve dondurucuya kaldırın.

Sarımsaklı köfte dolapta kaç gün saklanır?

Köfteleri akşamdan hazırlayıp üzerilerini streç filmle örtüp ertesi güne kadar buzdolabında ya da bir tepside dondurup daha sonra uygun bir kapta bir araya toplayarak derindondurucuda 6 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.

Bulgur köftesi buzluğa atılır mı?

Köftelerimizi kaşık kevgirle geniş bir tepsiye alıp ara sıra yapışmaması için sallayarak soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan köftelerimizi poşetleyerek dondurucuya kaldırıyoruz. İstediğimiz zaman dondurucudan çıkararak çorba ve yemeklerde pratik bir şekilde kullanıyoruz. Özellikle yoğurtlu yemeklere çok yakışıyor.

Içli köfte kaç dk Haşlanmalı?

Derin bir tencerede kaynattığınız sıcak suya hazırladığınız köfteleri atın. Dış hamurları yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşladığınız köfteleri bir kevgir yardımıyla çıkartıp servis tabağına alın.

Sömelek köfte yanına ne gider?

Sömelek köftenin yanında ayran ve salata bulundurulmalıdır.

Köfte dolapta kaç gün dayanır?

Kuşbaşı ve bifteği buzdolabında 3-5 gün, dondurucuda 6-12 ay saklayabilirsiniz. Kıyma ve sakatatı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklayabilirsiniz.

Içli köfte dolapta bekler mı?

Köfteleri buzdolabından çıkardıktan sonra buzları çözülünce tekrardan buzdolabının dondurucu bölümüne koyamazsınız. Bu şekilde bir saklama gerçekleştirdiğinizde yaklaşık 6 ay boyunca içli köfte denizi muhafaza edebilirsiniz. İçli köfte derin muhafaza edilebilmesi için -18 ile 20 derecelik bir ısı gerekmektedir.