Gıyabında konusmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Gıyabında konusmak ne demek?
  2. Gıyaben ne demek TDK?
  3. Gıyabımda ne demek?
  4. Onun nazarında ne demek?
  5. Sizin nezdinizde ne demek?
  6. Nezdinizde ne demek TDK?
  7. Allah'ın nezdinde ne demek?
  8. Defaatle ne demek?
  9. Arapçada şifahi ne demek?
  10. Şifahen anlamı ne demek?

Gıyabında konusmak ne demek?

Gıyabında konuşmak ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Kendi yokken, arkasından.

Gıyaben ne demek TDK?

Adını, sözünü başkalarından duyarak, görmeden: “Ben teyzenizin kızıyım, sizi de gıyaben tanırım.” -R. H.

Gıyabımda ne demek?

Arapça kökenli bir sözcük olan gıyab, görünürde olmamak manasına gelir. Bu kelimeden türetilmiş olan gıyaben sözcüğü de, kendisi o anda orada olmayan kişiler hakkında söylenen kalıplaşmış bir sözcüktür. Henüz tanışılmamış ama hakkında az çok bir şeyler bilinen kişiler hakkında da gıyaben kelimesi kullanılır.

Onun nazarında ne demek?

nazarında anlamı Birinin düşüncesine göre, birinin gözünde: "Bu, İsviçreliler nazarında bizim itibarımızı hayli yükseltmişti." -Y. K.

Sizin nezdinizde ne demek?

Kelime anlamı itibariyle nezdinde 'yanında, huzurunda ve gözetiminde' anlamları taşımaktadır. Bu üç anlam kapsamında farklı cümlelerde gündelik yaşamda rahatlıkla kullanılabilir. Bir kişi ya da bir eşya ve benzeri unsurun yanında, huzurunda ve gözetiminde olarak dile getirilmektedir.

Nezdinizde ne demek TDK?

Farsça kökenli bir sözcük olan nezdinde ''nezd'' kelimesinden türetilmiştir. Fakat günümüzde sadece ek almış hali olan nezdinde sözcüğü kullanılır. Nezd kelimesinin sözlük anlamı yan ve huzurdur. Birisinin huzurunda ya da birinin bakış açısına göre demek istediğimizde bu kelimeyi kullanırız.

Allah'ın nezdinde ne demek?

Allah katında, Allah'ın nezdinde” şeklinde tercüme edilen “İndellah” tabiri, genel olarak iki-üç anlamda değerlendirilebilir: Birincisi: Mücerret/soyut bir kavram olarak; “Allah'ın değer ölçüsüne göre; Allah'ın adaletine göre; Allah'ın yargısına göre; Allah'ın öngördüğü kritere göre.” manalarına gelir.

Defaatle ne demek?

Defaatle kelimesi, aslında günümüzde kullanılan karşılığı ile yakın fonotik söyleniş seslerine sahiptir. Defaatle kelimesinin anlamı, defalarca, birçok kez, kere gibi sözcüklerle karşılık bulmaktadır.

Arapçada şifahi ne demek?

şifahi / şifahî / şifâhî / شفاهى Ağızdan, şifahen, sözlü.

Şifahen anlamı ne demek?

ŞİFAHEN: Sözle, ağızdan. Konuşmak suretiyle.