ÖSYM sınav yerimi nasıl değiştiririm?

İçindekiler:

  1. ÖSYM sınav yerimi nasıl değiştiririm?
  2. YDS sınav yeri değişikliği nasıl yapılır?
  3. ÖSYM Genel Amaçlı Dilekçe Örneği hangi adrese gönderilecek?
  4. Genel Amaçlı Dilekçe nereye gönderilir?
  5. KPSS sınav giriş belgesi ne zaman gelecek?
  6. Yökdil sınav yeri değiştirilebilir mi?

ÖSYM sınav yerimi nasıl değiştiririm?

ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir. Başvuru yaptıktan sonra sınav merkezi tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar bu değişikliği başvuru süresi içinde (geç başvuru günleri dâhil) ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

YDS sınav yeri değişikliği nasıl yapılır?

1. https://ais.osym.gov.tr adresine gidilerek T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. 2. Sol menüdeki “İşlemler” başlığı altındaki “Sınav merkezi değişikliği talebi” kutucuğu üzerinden değişiklik yapman istenen sınavlarından biri seçilir.

ÖSYM Genel Amaçlı Dilekçe Örneği hangi adrese gönderilecek?

İlgili dilekçe ve ekler posta yoluyla ya da elden ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. Daha hızlı olması amacıyla FAKS yoluyla belge gönderimi ÖSYM tarafından KESİNLİKLE KABUL EDİLMEMEKTEDİR.

Genel Amaçlı Dilekçe nereye gönderilir?

Adaylar , “Genel Amaçlı Dilekçe Örneğini” yeniden belge çıkarılması, sınav sonuçlarının incelenmesi vb.isteklerini, ÖSYM'ye bildirmek için kullanırlar.Genel Amaçlı Dilekçe Örneğini merkezimize yazılı olarak yapacaklardır. Belgegeçer ve e-posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

KPSS sınav giriş belgesi ne zaman gelecek?

KPSS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Sınav yerleri ve giriş belgesini genellikle sınavdan 10 gün öncesinde yayımlayan ÖSYM'nin KPSS sınav yerleri bilgisini de Temmuz ayının son haftası itibariyle yayımlaması bekleniyor.

Yökdil sınav yeri değiştirilebilir mi?

ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir yere atayabilir. Ancak adayın sınav merkezine ulaşım problemi varsa, adayların sınav günü zorluk yaşamaması adına bu merkezler değiştirilebilir.