Doğum kontrol hapı zararları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Doğum kontrol hapı zararları nelerdir?
  2. Doğum kontrol hapını kimler kullanamaz?
  3. 44 yaşında doğum kontrol hapı kullanılır mı?
  4. Doğum kontrol haplarını herkes kullanabilir mi?
  5. Dogum kontrol hapi bitince korur mu?
  6. Doğum kontrol hapı kaç yaşına kadar kullanılır?
  7. 40 yaşından sonra doğum kontrol hapı kullanılır mi?
  8. Kızlar doğum kontrol hapı kullanabilir mi?

Doğum kontrol hapı zararları nelerdir?

Doğum kontrol haplarının en önemli yan etkisi damar tıkanıklığı riskini arttırmasıdır. Bu risk hapın içerisinde yer alan östrojen miktarı ile ilişkilidir. Bunların yanı sıra kilo da artış, göğüslerde şişme, mide bulantısı, bulanık görme, karın ağrısı ve şiddetli baş ağrısı gibi yan etkiler görülebilmektedir.

Doğum kontrol hapını kimler kullanamaz?

Hipertansiyon, diyabet, damar tıkanıklığı, inme, kalp kapak hastalığı olan kişiler ve meme kanseri tanısı olanlar, doğum kontrol hapı kullanmamalıdır. Ayrıca, bazı nörolojik hastalıkların varlığında da doğum kontrol hapı kullanımı önerilmez.

44 yaşında doğum kontrol hapı kullanılır mı?

Birçok kadın doğum kontrol yöntemi olarak hapı kullanır. Bazı doktorlar 40 yaşından sonra kullanmaya devam etmelerini öneriyorlar, ancak kadınların menopozdan bir yıl sonrasına kadar kendilerini istenmeyen gebeliklere karşı korumaları gerekiyor.

Doğum kontrol haplarını herkes kullanabilir mi?

Doğum kontrol haplarını kimlerin kullanması uygundur? Kullanıma engel bir hastalık ya da risk faktoru olmayan herkes tarafından kullanılabilir.

Dogum kontrol hapi bitince korur mu?

Doğum kontrol hapları düzenli olarak kullanıldıkları sürece 7 günlük ara verilen dönemde de korumaya devam ederler.

Doğum kontrol hapı kaç yaşına kadar kullanılır?

Birçok kadın doğum kontrol yöntemi olarak hapı kullanır. Bazı doktorlar 40 yaşından sonra kullanmaya devam etmelerini öneriyorlar, ancak kadınların menopozdan bir yıl sonrasına kadar kendilerini istenmeyen gebeliklere karşı korumaları gerekiyor. Bu da ortalama olarak 51-52 yaşlarında oluyor.

40 yaşından sonra doğum kontrol hapı kullanılır mi?

40 yaş üstü kadınlarda gebelikten korunma Sağlıklı düşük risk grubundaki kadınlar her türlü doğum kontrol hapını menopoza kadar kullanabilirler.

Kızlar doğum kontrol hapı kullanabilir mi?

Genç kızlarımız ilk adetten itibaren doğum kontrol haplarını kullanmaya başlayabilirler. Tedavi amaçlı da adet düzensizlikleri, adet sancısı ve akne şikayeti için aktif olarak doğum kontrol hapları kullanılmaktadır.