Engelli aracı nasıl alınır 2021?

İçindekiler:

  1. Engelli aracı nasıl alınır 2021?
  2. Yüzde kaç engelli araba alabilir 2020?
  3. 2 tane engelli aracı alınır mı?
  4. Engelli aracı engelliye satılır mı?
  5. Engelli aracı başkasının adına alınır mı?

Engelli aracı nasıl alınır 2021?

Yetkili sağlık kuruluşundan verilen sağlık kurulu raporunun aslına ya da noter onaylı örneğine sahip olunması. Aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belgenin aslına ya da noter onaylı örneğine sahip olunması. H sınıfı sürücü belgesinin fotokopisinin bulunması.

Yüzde kaç engelli araba alabilir 2020?

YÜZDE 40 ÜSTÜ ENGEL DURUMUNA GÖRE Yüzde 80 engelli raporu ile araba almak isteyen bir kişi engelli raporu ile ÖTV indiriminden yararlanabilir. Araç satın alırken raporu göstermeleri yeterlidir. Raporda özel engelli aracını kullanmaya engel bir durumun olmadığını belirten bir yazı olmalıdır.

2 tane engelli aracı alınır mı?

Engelli bireyler ikinci el araç satın alabilir mi? Özel Tüketim Vergisi yani ÖTV, ikinci el araçlarda geçerli olmadığı için, engelli bireylerin raporu ikinci el araba alımlarında herhangi bir etkiye sahip olmayacaktır.

Engelli aracı engelliye satılır mı?

Araçta herhangi bir tertibat yoksa örneğin araç %90 engelli kişini adına alınmış ise yine aracı alacak kişinin tertibata ihtiyaç duymaması örneğin %90 ve üzeri engelli olması ve ÖTV indirimden yararlanma hakkı olması halinde satış ÖTV ödenmeden gerçekleşir.

Engelli aracı başkasının adına alınır mı?

Engelliler adına alınan araçları araçta yapılan donanım değişikliğine göre şu kişiler kullanabilir. % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı.