Kemik erimesi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Kemik erimesi olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  2. Kemik erimesinde ağrı olur mu?
  3. Hangi ilaçlar kemik erimesi yapar?
  4. Kemik erimesi nasıl ağrı yapar?

Kemik erimesi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kemik erimesi sıklıkla belirti vermez. Sahip olabileceğinizin ilk işareti, basit bir düşme veya kazada (düşük etkili bir kırılma olarak bilinir) kırdığınız zamandır. Kırıklar en çok kalça, omurga veya el bileğinde görülür. Omurga kırıklarına bağlı sırt ağrısı, boy kısalması, omurgada şekil bozuklukları oluşabilir.

Kemik erimesinde ağrı olur mu?

Osteoporoz (Kemik Erimesi) Ağrı Yapar mı? Osteoporoz genellikle sessiz bir hastalıktır. Fakat kemik erimesi çok yoğun ise henüz görünür kırık olmadan mikro kırıklar olabilir ki bunlar ağrı yapabilir. Osteoporozda görülen sırt ağrısının en önemli sebebi omurga kırıkları ve onlara bağlı şekil bozukluklarıdır.

Hangi ilaçlar kemik erimesi yapar?

Bazı ilaçların da kemik erimesine yol açtığını belirten Kutsal, kortizon (glukokortikoidler), kan sulandıran ilaçlar (antikoagülanlar), sara (epilepsi) ilaçları (antikonvülzanlar), kanser ilaçları (kemoterapi/immünosüpresifler), guatr ilaçları (tiroid ekstreleri), mide ilaçları (proton pompa inhibitörleri ve alimunyum ...

Kemik erimesi nasıl ağrı yapar?

Kemiğin yoğunluğunun değişmesi, iç yapısının bozulması anlamına gelen kemik erimesinde, kemik ağrısı, ilgili kaslarda ağrı ve tutulmalar olur. Özellikle bel ve sırt bölgesinde ağrılar daha fazla görülür.