Propolis günde kaç damla alınmalı?

İçindekiler:

  1. Propolis günde kaç damla alınmalı?
  2. Propolis ne kadar süre kullanılır?
  3. Propolis yetişkinlerde kaç damla?
  4. Propolis aç mı tok mu?
  5. Propolis bozulduğu nasıl anlaşılır?
  6. Propolis tane nasıl kullanılır?
  7. Propolis ne zaman içilmeli?
  8. Propolis buzdolabında ne kadar saklanır?

Propolis günde kaç damla alınmalı?

Tüketim Önerisi: 4-10 yaş arası çocuklar için günde 10-40 damla arası, 11 yaş ve üzeri yetişkinler için günde 20-80 damla arası su, süt, meyve suyu, bal, pekmez gibi gıdalarla beraber tüketilmesi tavsiye edilir. Örneğin, 20 damla propolisi 1 bardak (yaklaşık 200 ml) su, süt, meyve suyuna karıştırarak tüketebilirsiniz.

Propolis ne kadar süre kullanılır?

İnsan vücudu için oldukça sağlıklı olan propolis günde en fazla 3 kez kullanılmalıdır. Propolisin fazla kullanımı vücutta yan etkilere sebep olabilmektedir.

Propolis yetişkinlerde kaç damla?

Tüketim Önerisi: Çocuklar için günde 10-40 damla arası, 11 yaş ve üzeri yetişkinler için günde 20-80 damla arası su, süt, meyve suyu gibi gıdalarla beraber tüketilmesi tavsiye edilir. Örneğin, 20 damla propolisi bir bardak (yaklaşık 200 ml) su, süt, meyve suyuna karıştırarak tüketebilirsiniz.

Propolis aç mı tok mu?

veya tok karnına içebilirsiniz. 11 yaş altı çocuklara önerilmez. Propolis sprey: Boğaz enfeksiyonları ve tahrişleri için tavsiye edilmektedir. Propolis sprey doktorunuz tarafından aksi önerilmedikçe günde en fazla 3 defa kullanılmalıdır.

Propolis bozulduğu nasıl anlaşılır?

Propolis'in bozulduğu nasıl anlaşılır? Daha önce ürünü kullandıysanız kendine has kokusunu farketmişsinizdir. Eğer bu kokudan farklı bir koku var ise bozulmuş olma ihtimali vardır. Propolis anti-fungal, yani üzerinde mantar üreyemeyen bir madde olsa da yine de siz bir küflenme var mı kontrol edin.

Propolis tane nasıl kullanılır?

En çok kullanılan propolis ürünü sıvı damla şeklindedir. Damla ürünü bal, yoğurt, ekmek, pekmez vb. gıdalara damlatarak tüketebilirsiniz. Suda çözünür olanı su, süt, meyve suyu, çay, kahve vb. içeceklerinize damlatarak tüketebilirsiniz.

Propolis ne zaman içilmeli?

İnsan vücudu için oldukça sağlıklı olan propolis günde en fazla 3 kez kullanılmalıdır. Propolisin fazla kullanımı vücutta yan etkilere sebep olabilmektedir. Propolis içerisinde; yüzde elli reçine, yüzde otuz bal mumu, yüzde on esansyel yağlar, yüzde beş polen ve yüzde beş minarel madde bulundurmaktadır.

Propolis buzdolabında ne kadar saklanır?

Tavsiye edilen tüketim tarihinden sonra bir süre daha bozulmadan dayanabilecek olsalar bile bu riske girmenizi önermeyiz. Siz işinizi sağlama alın, TETT'den sonra ürünü tüketmeyin. Propolis ekstraktı tarzı ürünlerin genellikle 18-24 ay raf ömrü olduğu bilgisine sahibiz.