Majör depresif dönem nedir?

İçindekiler:

  1. Majör depresif dönem nedir?
  2. Manör depresyon nedir?
  3. Tek uçlu depresyon nedir?
  4. Majör depresyon tanı kriterleri nelerdir?
  5. Iki uçlu depresyon nedir?
  6. Tek kutuplu depresyon nedir?
  7. Depresyonun bir bozukluk olarak kabul edilebilmesi için hangi ölçütler gereklidir?
  8. Minör Majör depresyon nedir?

Majör depresif dönem nedir?

Bunalım ya da Majör depresif bozukluk, majör depresyon veya klinik depresyon, en az iki hafta boyunca, farklı türden günlük hadise ve tecrübeler karşısında, sabit bir şekilde düşük ruh halinde bulunulması ile karakterize edilen bir zihinsel hastalıktır.

Manör depresyon nedir?

Majör depresyon, beynin işlevlerinde bozulma ve düzensizliklerin yansıması olarak duygu, düşünce, davranış ve bedensel işlevlerde bozulmanın ortaya çıktığı belirtiler kümesidir.

Tek uçlu depresyon nedir?

Tek Uçlu Duygu Durum Bozukluğu (Unipolar Affektif Bozukluk ya da Tekrarlayan Depresif Dozukluk) Mani ya da taşkınlık nöbeti aslen bir duygulanım bozukluğu durumudur.

Majör depresyon tanı kriterleri nelerdir?

Depresyon; en az 2 haftadır süren çökkün duygu durum, ilgi kayıplarının yanı sıra uzun sayılmayacak sürelerde oluşmuş vücut ağırlığı değişimleri (iştahsızlık, kilo kaybı veya çok yeme), uyku alışkanlığında değişme (uykusuzluk veya çok uyuma, uyku sürekliliğinde ve kalitesinde azalma), enerji kaybı veya halsizlik, ...

Iki uçlu depresyon nedir?

İki uçlu bozukluk (bipolar bozukluk, eski adıyla manik-depresif hastalık) iki ayrı hastalık dönemleriyle karakterize bir ruhsal bozukluktur. Bu hastalık dönemlerinden bir tanesinde taşkınlık (mani), diğerinde ise çökkünlük (depresyon) bulunmaktadır.

Tek kutuplu depresyon nedir?

Depresif Epizot Tek depresif epizotlar genelde unipolar (tek kutuplu) olarak tanımlanır. Etkilenen insanların aşağı yukarı üçte biri hayatları boyunca yalnızca tek bir epizot geçirirler. Fakat eğer depresif bir hasta gerekli tedaviyi olmazsa, gelecekte hastalığın nüksetme riski vardır.

Depresyonun bir bozukluk olarak kabul edilebilmesi için hangi ölçütler gereklidir?

semptomlardan EN AZ beş tanesinin bulunması gerekir. Semptomlardan biri depresif ruh hali veya ilgi/istek kaybı olmalıdır. En az 2 yıl boyunca kronik olarak günün önemli bir kısmında çökkün duygudurum varlığı olarak tanımlanabilir. Kişiler duygudurumlarını üzgün veya dibe vurmuş olarak tanımlarlar.

Minör Majör depresyon nedir?

Minör depresif bozukluk, geçici depresyonalar verilen genel addır. Daha da kronikleşmiş patalojik vakalara Majör depresif bozukluk adı verilir.