Ercefuryl ilaç ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ercefuryl ilaç ne işe yarar?
  2. Ercefuryl kaç yaş kullanabilir?
  3. Ercefuryl 100 mg ne icin?
  4. Lopermid ilaç ne işe yarar?
  5. Diafuryl Fort günde kaç kere kullanılır?
  6. Diafuryl 200 mg günde kaç kez kullanılır?

Ercefuryl ilaç ne işe yarar?

ERCEFURYL nifuroksazid etkin maddesini içerir. Ağızdan alınacak süspansiyon formundadır. 1 ölçek (5 ml) içinde 200 mg etkin madde bulunur. 60 ml sarı renkli solüsyon içeren şişede kullanıma sunulmuştur. Piyasada ayrıca kapsül formu da mevcuttur.

Ercefuryl kaç yaş kullanabilir?

6 yaşından büyük çocuklarda: Günde 3-4 defa 2 kapsül (600 mg-800 mg) alınır. 6 yaşın altındaki çocuklarda ve bebeklerde, yutarken boğaza kaçma riski nedeniyle kapsül formunun kullanımı kontrendikedir. Bu yaş grubuna çocuk (pediyatrik) kullanımına daha uygun olan ağızdan alınan ERCEFURYL süspansiyon formu önerilir.

Ercefuryl 100 mg ne icin?

İnvaziv olmayan (genel durum bozukluğu, ateş, enfeksiyon veya toksisite belirtilerinin görülmediği) bakteriyel kökenli olduğu düşünülen akut diyare tedavisinde, rehidratasyona (su kaybının giderilmesine) ek olarak kullanılır.

Lopermid ilaç ne işe yarar?

etken maddesi loperamid olan ilaç. sanıldığı gibi bağırsak antiseptiği değildir, tıpkı lomotil gibi bağırsak peristalzimini yavaşlatarak tuvalete çıkma sayısını azaltır dolayısıyla bağırsak içeriğinin geçiş süresi uzar ve sıvı ve elektrolit kaybının artmasını engellemeye yardımcı olur.

Diafuryl Fort günde kaç kere kullanılır?

4.2.Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: 6 yaşın üzerindeki çocuklar ve erişkinlerde kullanım içindir. Erişkinler: Günde 4 kapsül (800 mg). 6 yaş ve üzeri çocuklarda: günde 3-4 kapsül (600-800mg) verilir.

Diafuryl 200 mg günde kaç kez kullanılır?

Antibakteriyel maddelerin uygun kullanımı ile ilgili resmi öneriler göz önünde bulundurulmalıdır. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: 2 yaşından büyük çocuklar: Günde 3 defa 1 ölçek. Tedavi 7 günden fazla sürdürülmemelidir.