Ziraat Bankası gümüş hesabı açıyor mu?

İçindekiler:

  1. Ziraat Bankası gümüş hesabı açıyor mu?
  2. Gümüş Hesabı hangi bankalarda?
  3. Külçe gümüş nasıl alınır?
  4. 1 gram gümüş fiyatı nasıl hesaplanır?

Ziraat Bankası gümüş hesabı açıyor mu?

Özellikle kamu bankalarında faizsiz olarak gerçekleşen işlemler için Ziraat bankasından gümüş hesabı açmak isteyen vatandaşlara üzücü haber geldi. Ziraat bankası mobil, merkez şubeler ve internet şubelerinden gerçekleştirilen işlemlerinde henüz gümüş hesabı açılmasına yönelik bir hizmet bulunmamaktadır.

Gümüş Hesabı hangi bankalarda?

Gümüş hesabı açmak için Türkiye'de başvurulacak bankalar; Kuveyt Türk, DenizBank ve Türkiye Finans FX bankalarıdır. Bu bankalardan herhangi birine başvurarak güvenle gümüş hesabı açılabilir.

Külçe gümüş nasıl alınır?

Külçe gümüşler kuyumcular ve bankalardan satın alınabildikleri gibi darphanelerden de satın alınmaktadırlar. Ayrıca internet ortamında sertifikalı ve güvenilir olarak satışa başlanmıştır. Yatırımcılar külçe gümüş fiyatları günlük olarak takip ederek ons üzerinden diledikleri zaman değerince bozdurabilmektedirler.

1 gram gümüş fiyatı nasıl hesaplanır?

Ons gümüş karşılığının 45,00 Amerikan doları olduğu ve dolar kurunun 7,36 TL olduğu bir dönemde 1 gram gümüş miktarında TL karşılığının hesaplanması için öncelikle. 45 / 31,10 = 1,44 değeri elde edilir. Bu değer 1 gram gümüş için Amerikan doları değeri karşılığıdır.