Illa ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Illa ne demek TDK?
  2. Illa Arapça ne demek?
  3. Illenin anlamı nedir?
  4. Ille de mi illa mı?
  5. Illa ne demek osmanlica?
  6. Zülbahra ne demek?
  7. Bir punduna getirmek ne demek?
  8. Ile edatı nasıl yazılır?
  9. Ile ve nasıl yazılır?
  10. Illegal eylem ne demek?
  11. Zülbahar nedir?
  12. Düşünceleri dile getirmek ne demek?

Illa ne demek TDK?

zf. (i'lla:, l ince okunur) 1. Ne olursa olsun, hangi şartta olursa olsun, her hâlde, ille, illaki: “İlla seni evine kadar geçireceğim diye ayak diriyor.” -H.

Illa Arapça ne demek?

İlla kelimesi ise başka olmaz, alternatif olmaz, başka bir seçeneği yok anlamında kullanılmaktadır. La ilahe illa Allah kelimesinde İlla Allah'tan başka anlamındadır. ... La kelimesi gibi Arapça bir kelime olan illa Türkçede kullanılmaktadır. Türkçede 'illaki' kelimesi başka seçeneği yok anlamında kullanılmaktadır.

Illenin anlamı nedir?

Ne olursa olsun, hangi şartta olursa olsun, her hâlde. Hele, özellikle. Yoksa, olmazsa.

Ille de mi illa mı?

İllaki kelimesi anlamı olarak 'ille de' şeklinde tanımlanmaktadır. Aynı zamanda genel anlamı açısından inatla biçiminde kullanmak mümkün. Herhangi bir durum karşısında inat edip onu yapmak isteme durumudur.

Illa ne demek osmanlica?

illa / illâ / الا (İstisnâ edatıdır) Maadâ, olmadığı suretle, alel-husus, mutlaka, illâ, meğer, aksi hâlde, ne olursa olsun, bâhusus, ancak (gibi mânalara gelir).

Zülbahra ne demek?

TürkçeDüzenle [1] (mimarlık) Osmanlı yapılarında kullanılan, uçları kıvrık halkalardan meydana gelen parmaklık.

Bir punduna getirmek ne demek?

Türkçede kullanımı söz konusu olan punduna getirmek deyiminin anlamı şu şekilde açıklanabilmektedir; Bir şeyi yapmak için uygun koşulları elde etmek, fırsat kollamak demektir.

Ile edatı nasıl yazılır?

ile, ayrı olarak yazılabildiği gibi kelimelere eklenerek de yazılabilir. ile, ünsüzle biten kelimelere bitişik olarak yazıldığında i ünlüsü düşer ve büyük ünlü uyumuna uyar: bulut-la (bulut ile), çiçek-le (çiçek ile), kuş-la (kuş ile) vb.

Ile ve nasıl yazılır?

Özel adın tamamı büyük yazıldığında ve, ile, ya, veya, yahut, ki, da, de sözleriyle mı, mi, mu, mü soru eki de büyük harfle yazılır: DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ vb.

Illegal eylem ne demek?

Kanunsuz olan ve yasalara aykırı yapılan işler illegal anlamına gelmektedir. Ayrıca doğrudan uzak ve yanlış anlamları kapsamında da cümleye bağlı olarak kullanılabiliyor. Ancak yasal olmayan ve kanunsuz anlamı gündelik yaşam içerisinde bu açıdan en çok kullanılan kelimedir.

Zülbahar nedir?

[1] (mimarlık) Osmanlı yapılarında kullanılan, uçları kıvrık halkalardan meydana gelen parmaklık.

Düşünceleri dile getirmek ne demek?

Dile getirmek deyiminin anlamı:1. Bir meseleyi belirtmek, ortaya atmak, anlatmak, açıklamak. ... Hiç umulmadık bir anda konuyu dile getirdi, hepimizin anlamasını sağladı.