Araştırma görevlisi kaç günde atanır?

İçindekiler:

  1. Araştırma görevlisi kaç günde atanır?
  2. Araştırma görevlisi yüksek lisans yapabilir mi?
  3. Akademisyenler Atanir mi?
  4. Araştırma görevlisi ne olur?

Araştırma görevlisi kaç günde atanır?

– Kadroya girmeye hak kazanan aday ilanda belirtilen süre içerisinde evraklarını üniversitenin Personel Daire Başkanlığı'na teslim eder. – Üniversite yönetim kurulu atamayı gerçekleştirir, alınan karar adaya tebliğ edilir. – Tebliğ tarihinden sonra en geç 15 gün içinde göreve başlanır.

Araştırma görevlisi yüksek lisans yapabilir mi?

Yüksek lisans eğitimiyle paralel olarak araştırma görevlisi kadrosuna da başvurulabilir, yani hem yüksek lisans öğrencisi hem de araştırma görevlisi olabilirsiniz. Bunun için lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra YÖK'ün kadroları yayınladığı şu sayfayı takip etmek ve başvuruları gerçekleştirmek gerekli.

Akademisyenler Atanir mi?

Akademisyenlerin üniversiteler arasında tayin gibi bir şansları yoktur. Başka üniversitelere geçebilmek için ancak açılan kadrolara yeniden başvuru yapıp, sınavları geçebilmeleri gerekmektedir.

Araştırma görevlisi ne olur?

Bu görev tanımı içerisinde ilgili konu hakkında inceleme, araştırma, tezler ve deneyler açısından yapılan çalışmalara yardım etmek yatar. Araştırma görevlileri bu konular hakkında ele alınan çalışmaları için destek sağlar.