Genel yetenek testleri nedir?

İçindekiler:

  1. Genel yetenek testleri nedir?
  2. Flowq metrik nedir?
  3. Flowq interaktif mülakat nedir?
  4. Algı testleri nedir?
  5. Standart Başarı Testi Nedir?
  6. KPSS genel kültür ve genel yetenek nedir?
  7. Kişilik Envanteri ne demek?
  8. Genel yetenek sınavında neler sorulur?
  9. Online kişilik envanteri testi nedir?
  10. Dikkat ve Algı Testi Nedir?
  11. Dikkat testleri nedir?
  12. Başarı testleri ne için kullanılır?

Genel yetenek testleri nedir?

Genel yetenek testleri; İK departmanlarınca işe alım ve terfi süreçlerinde adayların farklı zihinsel becerilerini ölçmek amacıyla uygulanan, çeşitli boyutlar içeren testlerdir. HRPeak Genel Yetenek Testleri Sayısal Kavrama, Sözel Kavrama, Tablo – Grafik Okuma ve Soyut Kavrama olmak üzere dört boyuttan oluşmaktadır.

Flowq metrik nedir?

Metrik uygulaması, Apple Store ve Google Store'dan indirilebilen ve kullanıcıların yetkinliklerini ve güçlü yönlerini çeşitli oyunlar oynayarak test etmelerini sağlayan bir platformdur. Oyunları tamamlayan kullanıcıların oyun ve test sonuçları tarafımızca hesaplanarak sistemlerimizde saklanmaktadır.

Flowq interaktif mülakat nedir?

"İnteraktif Mülakat Yanıtları"; adayların interaktif mülakat sorularına verdiği cevapları içeren Excel raporudur. ... Böylelikle interaktif mülakat aşamasında eğer adayın video ile cevapladığı sorular var ise, bu videolar da ilgili Birim Yöneticisi ile paylaşılabilir.

Algı testleri nedir?

Tematik Algı Testi, 30 resim ve 1 boş karttan oluşan projektif bir kişilik testidir. Bu testte kişiliğin, çatışmalar, baskın dürtüler, ilgi alanları ve güdüler gibi altta yatan dinamiklerinin araştırılması amaçlanmıştır. Kişilerden gördükleri resimler hakkında başı, ortası ve sonu olan birer hikaye yazmaları istenir.

Standart Başarı Testi Nedir?

Standart başarı testleri, öğrencilerin içinde bulundukları özel koşulları dikkate almayan ve herkese genel olarak uygulanıp sonuçları genele göre değerlendirilen başarı testleridir. Öğretmen yapımı başarı testleri ise öğretmenlerin sınıflarında öğrencilerine uygulamak üzere geliştirdikleri başarı testleridir.

KPSS genel kültür ve genel yetenek nedir?

Genel Kültür: KPSS'de tüm adayların girdiği ortak sınavdır. Toplam 60 sorudur. Tarih, coğrafya ve vatandaşlık alanlarından oluşur, Bu iki sınav (60+60=1 dakika) cumartesi sabah (CS) tek oturum şeklinde yapılır.

Kişilik Envanteri ne demek?

Kişilik envanter testi, kişinin karakter analizini yapmak ve temel yetkinliklerini ortaya çıkarmak için kullanılan bir testtir. ... Duygusal kişiliğiniz, sosyal yaşantınız, hayata bakışınız, kişilik tipiniz, liderlik özelliğiniz, iyimser ya da karamsar oluşunuz gibi birçok konuda bilgi sahibi olursunuz.

Genel yetenek sınavında neler sorulur?

Bir Genel Yetenek Testi'nde söz konusu işin görev ve sorumlulukları da düşünülerek temel olarak aşağıdaki yetenek tipleri için hazırlanmış sorular farklı sayıda ve zorlukta konumlandırılır:
  • Tablo & Grafik Okuma ve Yorumlama.
  • Problem Çözme.
  • Sözel Akıl Yürütme.
  • Soyut & Şematik Akıl Yürütme.
  • Sözel Mantık.
  • Şekil Yeteneği.
Daha fazla öğe...

Online kişilik envanteri testi nedir?

Kişilik envanter testi, kişinin karakter analizini yapmak ve temel yetkinliklerini ortaya çıkarmak için kullanılan bir testtir. Kendinizi tanımanız ve size uygun iş alanlarını belirlemeniz için size yol gösterir. ... Sorulara verdiğiniz cevaplara göre davranış özellikleriniz, duygularınız ve düşünceleriniz analiz edilir.

Dikkat ve Algı Testi Nedir?

Bu test, çocuklarda görsel motor işlevini görmek için gelişimsel bir test olarak kullanılarak hem yetişkin, hem de çocuklarda regresyon, fonksiyon kaybını ve organik beyin hasarlarını saptamaya ve özellikle regresyon vakalarında da kişilik sapmalarını bulmaya yardımcı olur.

Dikkat testleri nedir?

Dikkat testi, bireylerin odaklanma becerisinin ölçülmesini sağlayan testlere verilen isimdir. Dikkat testlerinin amacı, odaklanmayı beceremeyen kişilerin ne ölçüde dikkat dağınıklığı veya eksikliği olduğunu ölçmek ve bu doğrultuda dikkat eğitimi vermektir.

Başarı testleri ne için kullanılır?

Başarı testleri, çocukları değerlendirmede kullanılan ve çocukların ne bildiğini ve ne yapabildiğini ölçen testlerdir. Belli bir öğrenme sürecinin sonunda elde edilen bilgi, beceri ve anlayışı ölçen bu testler güçlü ve zayıf olunan alanları belirler ve başka yapılması gereken testleri önerir.