Ağız kenarında kararma neden olur?

İçindekiler:

  1. Ağız kenarında kararma neden olur?
  2. Yüzde kararmalar neden olur?
  3. Dudak kenarında morluk neden olur?
  4. Yüzde oluşan kararma nasıl geçer?
  5. Dudakta oluşan morluk nasıl geçer?
  6. Güneş yanığını beyazlatmak için ne yapılır?

Ağız kenarında kararma neden olur?

Güneşe maruz kalma, gebelik lekesi ve deri iltihabı ağız çevresinde koyulaşma yapabilir. Gebelik lekesi ise hormonal değişikliklerden kaynaklanır. Bu da dudak üstünde lekelenme yapabilir. Ağızdan kullanılan doğum kontrol hapları da dudak çevresinde lekelenmeye neden olabilir.

Yüzde kararmalar neden olur?

Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir. Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır. Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir.

Dudak kenarında morluk neden olur?

Aynı zamanda sadece sigara ve alkol ile ilgili bir durumdan dolayı değil, aşırı çay ve kahvede dudak morarmalarına neden olur. Dudak morarması nedenleri olarak, bazı hastalıklarda gösteriliyor, anemi ve siyanoz gibi, çok fazla güneşte kalmak ve dudak çatlaklarının meydana gelmesiyle de, dudak morarması oluşabiliyor.

Yüzde oluşan kararma nasıl geçer?

Her gün cildinize aloe vera jeli sürerek kararan bölgelerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Limon cildi beyazlatma etkisi ile yüzyıllardır kullanılan doğal bir yöntemdir. 1 adet limonu sıkıp pamuk ile kararan bölgelere uygulayabilirsiniz. Haftada 3 defa uygulamak yeterlidir.

Dudakta oluşan morluk nasıl geçer?

Yeni sıkılmış limon suyuna katılan bal karışımının bir süre dolapta bekletildikten sonra günde 3-4 kez dudağa sürülmesi morarmalarda etkili olmaktadır. Benzer şekilde gliserinin de dudak morarmasında etkili olduğu bilinmektedir. Dudağın nemli tutulması morarma ihtimalini azaltacak bir etkendir.

Güneş yanığını beyazlatmak için ne yapılır?

YOĞURT İLE CİLT BEYAZLATMA UYGULAMASI Yoğurdun içerisinde bulunan laktik asitler cildin beyazlamasına yardımcı olabilir. Mümkünse doğal yoğurdu ince bir tabaka halinde cildinize sürün. Cildiniz kuruyunca ılık su ile yıkayın. Yoğurdun içerisine yulaf unu ve bal ilave ederek de cildinize uygulayabilirsiniz.