Bruksizm hastalığı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Bruksizm hastalığı nasıl tedavi edilir?
  2. Dişlerin birbirine sürtmesi neden olur?
  3. Gece plağı ne kadar süre kullanılmalı?
  4. Gece uykuda diş gıcırdatma için hangi doktora gidilmeli?
  5. Çocukların uykuda diş gıcırdatması neden olur?

Bruksizm hastalığı nasıl tedavi edilir?

Bruksizm (Diş Sıkması) Nasıl Geçer? Birçok vakada, özellikle küçük yaştaki çocuklarda görülen bruksizm (diş sıkması) herhangi bir tedaviye gerek olmadan kendiliğinden iyileşir ve yetişkinler genellikle dişlerini terapi gerektirecek kadar kötü sıkmaz veya gıcırdatmaz.

Dişlerin birbirine sürtmesi neden olur?

İKİ NEDENİ VAR İki nedenden oluşan bruksizm, stres ve ağız yapısından kaynaklanmaktadır. Stres nedeniyle dişleri gıcırdatma, birbirine sürtmek gibi istemsiz davranışlar gösterilebilirken, aynı zamanda da ağız yapısının bozukluğu da bu duruma sebebiyet vermektedir.

Gece plağı ne kadar süre kullanılmalı?

Gece plağının günde en az 4 saat ayda ise en 21 gün kullanılması uygun görülmektedir. Gece plakları farklı renk ve boyutlarda olabilir.

Gece uykuda diş gıcırdatma için hangi doktora gidilmeli?

Diş gıcırdatma ve sıkma alışkanlığı olan hastaların bir diş hekimine müracaatı önemlidir. Eğer bruksizm çene ekleminde de sorunlara yol açmışsa, o zaman hastanın bir çene cerrahına gitmesi gerekir.

Çocukların uykuda diş gıcırdatması neden olur?

Bruksizm (diş gıcırdatma) nedenleri nelerdir? Tam olarak sebebi bilinmeyen bu durum, çocukların üst ve alt dişleri düzgün hizalanmadığı durumlarda sık görülmektedir. Bazen diş çıkarma evresinde ağrı kaynaklı olarak çocuklar diş gıcırdatma yapabilirler. Bunların haricinde stres, öfke başka bir nedendir.