Yatay geçiş için ortalama kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Yatay geçiş için ortalama kaç olmalı?
  2. Ortalama ile yatay geçiş nasıl oluyor?
  3. Ortalama ile yatay geçişte hangi dönem ortalamasına mı bakılıyor?
  4. Birden fazla bölüme yatay geçiş başvurusu yapılabilir mi?

Yatay geçiş için ortalama kaç olmalı?

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır. Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.

Ortalama ile yatay geçiş nasıl oluyor?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Ortalama ile yatay geçişte hangi dönem ortalamasına mı bakılıyor?

Genellikle ortalamanın üstünde bir yüzde ile sıralama puanları belirlenir. Başvuru yapacağınız okulun yatay geçiş yönetmeliğini okuduğunuzda bu yüzdelikler orada yazar. Genellikle okullarımızda %40 dönem ortalamasına bakılırken %60 üniversite sonucunuza bakılır ve size puanlar verilir.

Birden fazla bölüme yatay geçiş başvurusu yapılabilir mi?

Yatay Geçiş için başvuru sınırlaması var mıdır? Hayır, istediğiniz kadar üniversiteden, istediğiniz kadar bölümüne başvurabilirsiniz.