Domatese kaç günde bir su verilir?

İçindekiler:

  1. Domatese kaç günde bir su verilir?
  2. Saksıda domates verimi nasıl artar?
  3. Domates fidesinin yaprakları neden kurur?
  4. Domates hangi gübreyi sever?
  5. Domates çiçek açtıktan sonra ne zaman sürede meyve verir?
  6. Domates fidesi ne zaman meyve verir?
  7. Domatesin çiçekleri neden dökülüyor?
  8. 1 domates fidesi kaç kilo verir?
  9. Sırık domates fidesi kaç kilo verir?
  10. 1 dönümden ne kadar domates çıkar?
  11. Domates fidesi ne kadar aralıkla dikilir?
  12. Salatalık fidesi kaç cm arayla dikilir?
  13. 1 salatalık fidesi kaç kilo verir?
  14. 1 dönümden kaç ton salatalık çıkar?
  15. Salatalık hangi gübreyi sever?
  16. Serada salatalık kaç günde hasat edilir?
  17. Seraya Salatalık ne zaman ekilir?
  18. Salatalık bitkisi suyu sever mi?
  19. Kornişon salatalık hangi ayda ekilir?
  20. Kornişon tohumu nasıl ekilir?
  21. Kornişon salatalık nerede yetişir?
  22. Turşu salatalığı ne zaman ekilir?
  23. Salatalık fidesi kaç günde meyve verir?
  24. Turşuluk acur ne zaman ekilir?
  25. Turşuluk Salatalık ne zaman ekilir?
  26. Kıvırcık ekimi ne zaman yapılır?

Domatese kaç günde bir su verilir?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Saksıda domates verimi nasıl artar?

Saksının 3'te 1'ini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikelim. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığımız bahçe toprağını saksımıza yavaş yavaş ekleyelim. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacak.

Domates fidesinin yaprakları neden kurur?

Domates fidelerinin yapraklarının sararma nedeni olarak, sulamada hatalar. ... Birincisi, nem eksikliği olduğunda, yapraklar basitçe kururlar ve ikincisi, kuru topraktaki besinlerin emilimi çok daha kötüdür. Yapraklardaki azot ve fosfor, sararmalarına neden olan sapa taşınır.

Domates hangi gübreyi sever?

- Açık tarla şartlarında domates yetiştiriciliğinde (sofralık) programlanmış olan azot'un %30'u, fosfor ve potasyumun tamamı taban gübresi olarak uygulanır.geri kalan azot,ilk meyvelerin teşekkülünden itibaren 2-3 taksitle verilir.

Domates çiçek açtıktan sonra ne zaman sürede meyve verir?

Kısaca, tohumdan yetişen bir domates üç aylıkken çiçek açma olgunluğuna gelir. Çiçekler derhal meyve büyütmeye başlar. Domates meyvelerinin büyüyüp kızarması yani tam olgunlaşması çeşide, kültivara göre 6 hafta ile 3 ay arasında değişir.

Domates fidesi ne zaman meyve verir?

Tarlada yetiştirilen domateslerde tohum ekiminden hasada kadar 80-100 gün, fide dikiminden hasada kadar 60-80 günlük bir zaman vardır. Sofralık domatesler gönderilecek pazarın uzaklığına göre değişik olgunluk devrelerinde ve farklı dönemlerde hasat edilmektedir.

Domatesin çiçekleri neden dökülüyor?

Mevsim normalleri üzerinde olan aşırı sıcaklar, toprağın verimsiz olması, sulamada yapılan hatalar, saksının aşırı güneş ışığı alarak ısınması, döllenmenin yapılmamış olması ve fazla sulama nedenleri domates çiçeğinin dökülmesine neden olur. Domates çiçek açtıktan sonra sulama sıklığı azaltılmalıdır.

1 domates fidesi kaç kilo verir?

1 FİDEDEN 55 KİLOGRAM ÜRÜN Normal şartlarda en sistemli seralarda bile bir domates fidesinden 20 kilogram civarında ürün alınabiliyor ama bizim yetiştirdiğimiz fideden 55 kilogramın üzerinde verim alınabiliyor" diye konuştu.

Sırık domates fidesi kaç kilo verir?

1 domates fidesi kaç kilo verir ? Sera içerisinde bakımlı bir domates fidesinden 20 kiloya kadar domates alınabilir.

1 dönümden ne kadar domates çıkar?

Ayrıca toprak olmadığı için araziyi nadasa bırakma derdi de yok. Geleneksel tarım yöntemiyle bir dönüm araziden yılda ortalama 12 ton domates üretilirken, topraksız tarım serasında aynı büyüklükteki alanda yılda 40 tonun üzerinde ürün elde ediliyor.

Domates fidesi ne kadar aralıkla dikilir?

Yer çeşitlerinde bitki aralığı, 40-60 cm karık aralığı 120-160 cm arasında olmalıdır. Sırık çeşitlerde ise sıra üzeri 30-40cm, sıra üzeri 60-70 cm olmalıdır. Dikimden 10-15 gün sonra kesekler varsa kırılmalı, fide boğazı gevşekse doldurulmalıdır. Dikimi takiben 25-30 gün sonra ikinci çapa yapılır.

Salatalık fidesi kaç cm arayla dikilir?

Hıyar için masuralar tek sıralı yetiştirmelerde 50-60 cm genişliğinde, çift sıralı yetiştirmelerde 80-120 cm genişliğinde hazırlanmalıdır. Sıra üzerinde ise toprak ve çeşidin gelişme karakterine göre fideler genellikle 40-50 cm üzerinden dikilmelidir.

1 salatalık fidesi kaç kilo verir?

7 ) Salatalık : Ortalama 25 adet tohum kullanılır. Kök başına 1 kg verimden 25 kg verim.

1 dönümden kaç ton salatalık çıkar?

Yıllık 2 sezon ekiminde dönümüne 35 ton ürün alabiliyoruz.

Salatalık hangi gübreyi sever?

Hıyar verimli bir bitki olduğu için potasyum gübresini fazla tüketir. Bu gübrelemeye dikkkar edilmesi gerekir. Bitkide potasyum eksikliği varsa veya bu gübreyi alamıyor ise meyvelerde yamuk oluşma başlayacaktır. Buda meyvedeki kaliteyi ve lezzeti düşürecektir.

Serada salatalık kaç günde hasat edilir?

Çeşidin erkencilik özelliği ile yetiştirme ve bakım şartlarına göre tohum ekiminden 55-70 gün sonra hasata başlanabilir.

Seraya Salatalık ne zaman ekilir?

Sonbahar ve tek mahsul dönemlerinde sera boş olduğu için fideler üç hakiki yapraklı olunca, ilkbaharda ise 4-5 yapraklı derede seraya dikilir. Dikim istikameti kuzey-güney yönünde olmalıdır.

Salatalık bitkisi suyu sever mi?

Salatalık, suyu çok sever ama her bitkide olduğu gibi salatalıkta da fazla su, köklere zarar verir. Doğru nem seviyesini tutturmak için, dört su akıtma deliği olan plastik saksı mükemmel bir seçim olacaktır.

Kornişon salatalık hangi ayda ekilir?

Salataların boyu 5-6 cm çapı 2-2,5 cm dir. Küllenme hastalığına karşı toleranslıdır. Ekim Zamanı : İlkbahar,sonbahar içindeki aylar tavsiye edilir.

Kornişon tohumu nasıl ekilir?

işlenmiş toprağa salatalık(hıyar) tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 2-2,5 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Kornişon salatalık nerede yetişir?

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, turşuluk salatalık olarak bilinen ve özelikle göletlerin yapımıyla üretiminde artış sağlanan kornişon, Rusya, Almanya ve Fransa'ya ihraç ediliyor.

Turşu salatalığı ne zaman ekilir?

Turşuluk Hıyar tohumları 1:1:1 oranında fide harcının bulunduğu 250cm3 hacimli polyetilen torbalara haziran ayını son haftası yapılmalıdır. Tohum ekiminden yaklaşık 20-25 gün sonra 4-5 gerçek yapraklı fideler elde edilecektir.

Salatalık fidesi kaç günde meyve verir?

Sapı salatalığın 1,5 cm üzerinden kesin. Çoğu salatalık, ekildikten sonra 55-70 gün içinde toplanmaya hazır hale gelir.

Turşuluk acur ne zaman ekilir?

Ekim Zamanı: Ege, Akdeniz gibi sıcak bölgelerde sonbaharda eylül - ekim aylarında tohumlar ekilir. Acur tohumu kışı soğuk geçen diğer bölgelerimizde ise ilkbaharda havaların ısınmasıyla şubat - mart aylarında ekim yapılır.

Turşuluk Salatalık ne zaman ekilir?

Salatalık Hangi Ayda Ekilir? Salatalık için ekim dikim işleri mart, nisan, haziran, ağustos aylarında yapılır.

Kıvırcık ekimi ne zaman yapılır?

Marul tohumu ekimi genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları yapılır.