Kıl kurduna hangi bitkiler iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kıl kurduna hangi bitkiler iyi gelir?
  2. Bağırsaklar için elma sirkesi nasıl kullanılır?
  3. Bağırsak kurdu sebebi nedir?
  4. Parazit olduğu nasıl anlaşılır?

Kıl kurduna hangi bitkiler iyi gelir?

Papatya çayı bağırsak kurtlarını kısa sürede bağırsaktan atan bir bitkisel destektir. Antioksidan etkiye sahip olan papatya çayı, bağırsaklarda meydana gelen kurtları temizleyecektir. Sabah ve akşam 1 fincan içilen papatya çayı sayesinde, vücudunuzu bu rahatsız edici durumdan arındırabilirsiniz.

Bağırsaklar için elma sirkesi nasıl kullanılır?

Elma sirkesi bağırsak sağlığına iyi gelir Her yemekten önce mümkünse, 1 ya da 2 yemek kaşığı elma sirkesi tüketilebilir. Zira fermente elma sirkesi mide yanmasını giderip, azalan mide enzimini yerine koymaktadır. Ayrıca elma sirkesi doğal bir dezenfektan olduğu için besinlerle alınan bakterileri de yok edebilmektedir.

Bağırsak kurdu sebebi nedir?

Enterobius vermicularis adı verilen parazitlere ait yumurtaların yutulması veya solunması bulaşıcı bir enfeksiyona neden olur. Yumurtalar vücudunuza girdiğinde ince bağırsağa yerleşir ve birkaç hafta içinde yetişkin kurtlara dönüşür.

Parazit olduğu nasıl anlaşılır?

Bilhassa uyurken sık sık ağızdan su akabilir ve parazitler ağız kokusuna da sebep olmaktadırlar. Dışkı kıvamı sık sık değişiyor ve ishale benzer bir hal alıyorsa bu da parazitlerin varlığını işaret edebilir. Mide bulantısı, kilo kaybı ve kilo alamama, gelişimde gerilik, ciltte kaşıntı da diğer belirtiler arasındadır.